Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Dočkáme se od Nolana bondovky nebo Star Wars?


ikona
do_Od
Christopher NolanDisneyfilmyJames BondOppenheimerrežieStar Warsstávka
Jaké série lákají jednoho z nejváženějších režisérů současnosti? 

Christopher Nolan se po malém post-pandemickém finančním škobrtnutí jménem Tenet vrací na výsluní a jeho seriózní, tříhodinová vědecká krasojízda k nukleární explozi a jejím dopadům bude díky dost možná historicky nejúspěšnějšímu filmovému memu obřím hitem. Tedy alespoň vzhledem k výši rozpočtu i zvolenému tématu. Kdy jindy se tak přihlásit o režii série, která Nolanovi sloužila tolik let jako inspirace?

Nolan tak nenápadně učinil v podcastu Happy Sad Confused Joshe Horowitze, kde prohlásil, že režírovat bondovku by pro něj byla obří pocta, a že za správných okolností by takovou nabídku s radostí přijal. Samozřejmě dodal, že si je moc dobře vědom vlivu bondovek na jeho filmografii, rozhodně se za to však nestydí. Jinými slovy Nolanův 007 je definitivně něco, čeho bychom se v budoucnu mohli s velkou pravděpodobností oficiálně dočkat. Klidně by se přitom nabízela hned ta příští, s novým protagonistou (pun intended) a v novém hávu, ale to bychom předbíhali.

Nicméně to není všechno. V o něco starším rozhovoru totiž Nolan diskutoval i jiné projekty. A zatímco režii dalšího superhrdinského snímku jednoznačně vyloučil – stejně jako režii seriálu či minisérie – na dotaz ohledně Star Wars režisér odpověděl poněkud tajnosnubně: „Bez komentáře.“ V kontextu toho, že Nolan v minulosti několikrát označil Lucasovy Star Wars za formativní díla, a tudíž k nim chová velkou lásku i úctu, pak může tato reakce být z určitého pohledu vlastně celkem slibná.

Nolan tím totiž nevyloučil, že by za vhodných podmínek nesáhl i po možnosti odcestovat do předaleké galaxie a vyzkoušet si žánr vesmírné fantasy. Kreativní svoboda by pro něj v takovém případě byla asi stěžejním bodem, pokud si ale nějaký režisér vysloužil právo na to dělat si, co se mu zlíbí, s čím se mu zlíbí, je to rozhodně Nolan. Každopádně tuhle věc berte s velkou nadsázkou, ostatně Disney momentálně řeší úplně jiné problémy a dokud neskončí obě stávky, Nolan podle svých slov nezačne o příštím filmu ani pořádně přemýšlet. Takže tak.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (60)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace