Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Režisérka Barbie natočí nové Letopisy Narnie


ikona
Mr. Hlad
barbiegreta gerwigmargot robbienarnienetflix
Greta Gerwig zkusí po slavné panence ještě slavnější fantasy 

Do kin se pomalu blíží nejrůžovější film sezóny a vypadá to, že Barbie bude v kinech předvádět velké věci. Po letech příprav, kdy se kolem projektu motaly Anne Hathaway nebo Amy Schumer, nakonec slavnou panenku oživí Margot Robbie a popravdě těžko bychom hledali vhodnější herečku. Zato Greta Gerwig za kamerou, to bylo docela překvapení, i když ne nepříjemné. Gerwig má za sebou slušnou hereckou kariéru, ale zaujala hlavně jako režisérka. Její drama Lady Bird bylo fajn a adaptace klasiky Malé ženy získala Oscara za kostýmy a o sošku bojovala v dalších pěti kategoriích. 

U Barbie tohle Gerwig asi nezopakuje, ale na druhou stranu to po ní asi nikdo ani nechce. A co se tržeb týče, tam to podle prvních předpokladů vypadá víc než dobře. Dost na to, aby mohla Gerwig začít lovit další velký projekt. A už ho má. Upsala se totiž Netflixu, pro který natočí nové Letopisy Narnie. A rovnou dva díly. 

Slavná fantasy z pera C. S. Lewise je minimálně v anglicky mluvících zemích slavná stejně jako Pán prstenů, ale filmaři jí zatím tak dobrou adaptaci nedopřáli. Mezi lety 2005 a 2010 jsme se sice dočkali tří filmů, byly však všehovšudy průměrné. V roce 2018 se práva dostala do rukou Netflixu a my jsme celkem zvědaví, co s nimi Gerwig provede. Zatím totiž není jasné, jestli se pojede od začátku a opět se dočkáme prvních knih, nebo si něco nového. Narniovské knihy na sebe totiž sice obvykle navazují, často ovšem mezi jednotlivými příběhy uběhnou dlouhé roky, takže klidně může skočit do úplně jiné doby. My jí každopádně držíme palce, protože točit umí a dobrou adaptaci by si Narnie rozhodně zasloužila. 

---

Vytáhni v hospodě: C. S. Lewis byl dlouholetý přítel J. R. R. Tolkiena. Oba učili na univerzitě v Oxfordu a patřili k neformální literární skupině Inklings. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace