Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Co vás letos čeká v Karlových Varech?


ikona
Spooner
Alicia Vikanderbod obnovyewan mcgregorkarlovy varyKVIFFRobin wrightRussell Crowe
Hollywoodské hvězdy, oceňované novinky i nestárnoucí klasiky. 

Ano, jedna z největších filmových událostí na tuzemské scéně už opět klepe na dveře. 57. ročník filmového festivalu v Karlových Varech otevře své pomyslné brány už tento pátek 30. června a lázeňské město se tak na víc jak týden opět stane hlavním městem filmových nadšenců i celebrit vymetající večírky. Je tedy ta ideální možnost si zrekapitulovat, na co se můžeme letos ve Varech těšit a proč se vyplatí na festival aspoň na pár dní zavítat. Hlavními trumfy budou hned první víkend tři velká hollywoodská jména, která do města zavítají – Russell Crowe, Ewan McGregor a Alicia Vikander.

Představitel Maxima převezme při slavnostním zahájení Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii a poté se promění z herce na muzikanta. Společně se svou kapelou Indoor Garden Party totiž zahraje večer zdarma všem před hotelem Thermal. A o den později uvede pecku Master & Commander: Odvrácená strana světa, na níž jistě vyrazí i část naší redakce. V pátek pak převezme Alicia Vikander Cenu prezidenta MFF KV a uvede svůj nový film Královnin gambit, Ewan McGregor převezme stejné ocenění v sobotu před uvedením dramatu Druhá šance, v němž si zahrál se svou dcerou. 

Mezi další známé hosty pak bude patřit herečka Robin Wright, která uvede klasiku Princezna nevěsta a při slavnostním zakončení taktéž převezme Cenu prezidenta MFF KV. Do Varů se pak vrátí také herečka Patricia Clarkson, která tentokrát zasedne v porotě Hlavní soutěže a dorazí i Celine Song, režisérka nového oceňovaného snímku ze stáje A24 Minulé životy, na který v kinosálech také narazíte.

Karlovy Vary ovšem nejsou samozřejmě jen o hvězdách, ale hlavně o filmech. Výčet nejzajímavějších titulů vám již brzy nabídne Rimsy. Já tak v rychlosti zmíním, že mezi vyhledávané tituly bude jistě patřit Anatomie pádu, vítěz Zlaté palmy v Cannes, výherce festivalu Sundance Byt č. 10-01 a do třetice vítězný film, tentokrát z Berlinale, Na lodi Adamant. Velmi silná bude i česká sekce. Hodně pozornosti jistě přitáhne tuzemské sci-fi Bod obnovy, v Hlavní soutěži se představí ambiciózní novinky Citlivý člověk a Úsvit, a dojde např. i na drama Přišla v nociBrutální vedro či Hadí plyn. 

Představí se samozřejmě i několik klasik. Ku příležitosti 100 let od vzniku Disneyho bude promítána Sněhurka a sedm trpaslíků, klasika Pohrdání od Jeana-Luca Godarda a fandové Bruce Lee budou moci zajít na Cestu draka. Je toho zkrátka hodně a festival toho samozřejmě nabídne ještě mnohem víc. A když budete mít kliku, nebo půjdete okolo těch správných barů, můžete narazit i na značnou část naší redakce. Tak vzhůru do Varů!

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace