Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Pixarovka Mezi živly udržuje vedení, Flash se rychle propadá


ikona
Thomas
asteroid cityflashkinomaniakmezi živlynic ve zlýmspider-manSpider-Man: Napříč paralelními světytržby
Bude z nové pixarovky v českých kinech trvalka? 

Tomáš Vyskočil alias Thomas z webu Kinomaniak je odborník na tržby domácích filmů. A každý týden vám o nich bude psát na MovieZone.

Pixarovka Mezi živly udržela těsně vedení druhý víkend po sobě, zatímco komiksový Flash začíná vyklízet pozice. Ze čtyř novinek si nejlépe vedla teenagerovská komedie Nic ve zlým. Zatímco v USA nový animák z díly studia Pixar uvolnil po víkendu první příčku konkurenčnímu Spider-Manovi, u nás a v mnoha dalších státech světa začíná Mezi živly pomalu ale jistě zlepšovat svůj nelichotivý start. Po premiéře klesla novinka minulého týdne o pouhých 16 %, a přestože nyní může sázet hlavně na končící školní rok a spoustu dětských představení, slušné recenze ho nakonec táhnou a daří se držet pěkný průměr na představení. Zatím to ještě na nečekaný hit nevypadá, nicméně pokud se podaří držet tempo i následující víkend, znamenalo by to výrazné přiblížení se hranici 100 tisíc diváků, kde se láme hranice mezi propadákem a mírným hitem. Aktuálně jsme zhruba na půlce a výhled je stabilní.

Spider-Man cestující napříč paralelními světy mohutně na Mezi živly dotíral, nakonec rozdíl činil zhruba 2,5 tisíce diváků. Celkově už superlativy obtěžkaný Spider-Man přilákal u nás více než 142 tisíc diváků a pokračuje ve středně rychlé krasojízdě českými kiny. Na tutovky typu Super Mario Bros. ve filmu (už 350 tisíc diváků) nebo Kocour v botách 2 (514 tisíc a ano, pořád je v TOP 20) to stačit nebude, ale pokoří vybrané hrané komiksovky. Brzy za sebou nechá třetího Ant-Mana a některé další slabší marvelovky. Jeho výtlak by mohl být ještě lepší, kdyby mu záda nedýchali stále slušně vydělávající Strážci Galaxie 3. Ti třetím místem o víkendu potvrzují, že letos zatím nemají konkurenci a uzavírají týden na číslovce 411 tisíc diváků. V MCU tabulce už jsou na dostřel Captain Marvel a dvojce hraného Spider-Mana a ne úplně daleko trojce Thora. Pokud tedy dotáhnou ještě dalších 20 tisíc diváků, budou v MCU historické tabulce na hezkém pátém místě.

Naopak Flash od konkurenčního DC žádné rekordy trhat nebude. I když se nedočkal kolapsu jako v USA, pokles o 51 % a celkové skóre 26 tisíc diváků zatím nedává moc prostoru k optimismu. Může ho maximálně těšit, že jestli přidá ještě dalších 6 tisíc diváků, nebude nejhorším filmem celé DCEU série, tím je aktuálně druhý Shazam! Podobné neslavně si vedou noví Transformers, kteří mají v nohách o týden víc a už si mohou připsat překonání hranice 50 tisíc diváků, ovšem je to stále na hony daleko od popularity předchozích dílů. V Transformers sérii zůstávají poslední, bez šance dotáhnout druhý nejslabší díl, kterým je věřte nebo nevěřte, hned ten první. Naopak zvysoka si oddechne Vin Diesel, desáté Rychle a zběsile stále vodí nové diváky, už chybí jen cca 5 tisíc a bude to u nás třetí nejúspěšnější díl celé série. 

Nové filmy tentokrát neměly moc silné ambice dělat starším hitům problémy. Teenagerská komedie Nic ve zlým s Jennifer Lawrence přilákala něco přes 6,5 tisíce diváků, skoro stejně odstartovala i novinka Wese Andersona s názvem Asteroid City. V přímém srovnání je to vítězství hlavně pro Andersona, jehož fajnšmekrovská skupina je výrazně menší než kult Jennifer Lawrence a sprostých komedií. Asteroid City je jeho druhým nejlepším startem u nás, lepší byl jen Grandhotel Budapešť. Nic ve zlým si mohlo připsat jen odsunutí konkurenční komedie Alibi na klíč až do druhé desítky. Tam se také nachází třetí větší novinka týdne, norská Noční můra ale bez větší reklamy nebyla schopna porazit ani konkurenční hollywoodský horor Kostlivec, který ji předhonil i přes nemalý propad po svém premiérovém víkendu.

Kompletní žebříček tržeb zde

Čtveřici přírůstku v TOP 20 uzavírá předpremiéra animáku Krakenteena Ruby, který se oficiálně pustí do boje až tento týden a zkusí rozbourat hradbu tvořenou mnohem silnějšími hity z čela žebříčku. My ale budeme mnohem více zvědaví, jak se povede start pátému Indiana Jonesovi. Toho provází nepěkné recenze po jeho předpremiéře v Cannes, navíc od premiéry čtvrtého dílu uplynulo už hodně dlouhých 15 let. A navíc přichází o víkendu, kdy se většina země zvedne s koncem školního roku z domova a vydá se buď na dovolenou, nebo na filmový festival do Karlových Varů.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace