Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Legendární Bambi se dočká hrané verze


ikona
Spooner
bambidisneysarah polley
Bambiho matka to zase schytá. 

Můžeme na Disneyho nadávat a kroutit hlavou, ale poměrně výnosná strategie se u obřího studia jen tak nezněmí. I nadále se tu tedy hodlají spoléhat na hrané verze jejich klasických pohádek, na nichž vyrostlo nespočet generací. I když řada jejich projektů prohučí a je úplně zbytečná, stále se zde najdou hity jako Aladin, Lví král či aktuální Malá mořská víla, kvůli nimž se jim vyplatí do hraných vod stále pouštět. Už se tedy čile pracuje na novém Lilo a Stitchovi, Odvážné Vaianě s Rockem či Sněhurce. A nyní došlo i na další animovanou legendu, jejíž adaptace byla asi jen otázkou času.

Ano, do kin se vrátí i animovaná klasika Bambi, příběh o malém kolouškovi ze 40. let, který patřil mezi první kreslené celovečeráky letos stoletého studia. Tedy film, který svého času smrtí Bambiho maminky dokázal traumatizovat nejednu generaci malých dětí. Projekt je momentálně v rané fázi a i kvůli stávce scenáristů si na něj asi ještě chvíli počkáme. První scenáristé byli sice najati už v roce 2020, s jejich prací ale nejspíš nebylo studio spokojeno, a tak nyní na scénáři pracuje dvojice Micah Fitzerman-Blue a Noah Harpster (seriál Transparent) a podle všeho by se tu mělo hodně zpívat. I přesto, že natáčení je nejspíš ještě daleko, snímek už vyfasoval režisérku.

Bambiho natočí Sarah Polley, která si letos odnesla Oscara za scénář k jinak dosti únavnému dramatu Women Talking. Herečka, kterou si všichni asi nejvíce pamatujeme ze Snyderova Úsvitu mrtvých, si přitom na svých režijních štacích většinou vybírá poněkud ambicióznější projekty a tentokrát se tak poprvé upíše poněkud většímu kousku. Zatím není jisté, jak moc věrný bude film animáku či knižní předloze, vzhledem k přítomnosti roztomilých zvířátek se ale dá čekat spíše digitálnější kousek ve stylu Lvího krále. Stojí ale o nového Bambiho vůbec někdo?


© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace