Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Pixarovka Mezi živly přejela Flashe a ovládla česká kina


ikona
Thomas
across the spider-versedcelementalflashguardians of the galaxykinomaniakmarvelpixarspider-mantransformerstržby
Pixar slaví, Flash pádí do zapomnění 

Tomáš Vyskočil alias Thomas z webu Kinomaniak je odborník na tržby domácích filmů. A každý týden vám o nich bude psát na MovieZone.

Překvapivého vítěze má nakonec uplynulý víkend v českých kinech. Zatímco v USA a zbytku světa utrpěl vítězství komiksový Flash, u nás to stačilo až na třetí příčku. Přemožitelem mu byl nejen konkurenční Spider-Man, ale také nová pixarovka Mezi živly.

V USA se špatné výsledky Mezi živly úspěšně schovávají za ještě horší výsledky komiksového Flashe, našich kin jako kdyby se tato debata netýkala. Nová pixarovka tak přejela veškerou konkurenci a připsala si víkendové vítězství, když na ní bylo zvědavo 23 tisíc diváků. To je zhruba na úrovni Proměny, která loňské jaro solidně překvapila a držela se v žebříčku až do českého spuštění Disney+. 100 tisíc diváků, které červená panda trhla, je tedy aktuálně cílem i pro elementály a po zapomenutých startech Lucy a Duše během covidu je alespoň v našich končinách nová forma Pixaru příjemné překvapení. Je to samozřejmě pořád jiná dimenze, než mají třeba Mimoni či aktuální Super Mario, ale pixarovky u nás nikdy rekordy netrhaly a Mezi živly tak může dál nenápadně jet celé léto. Ukazatelem pro ní bude nástupu konkurenční Krakenteeny Ruby za dva týdny.

Velmi ošklivě u nás narazil Flash. Podobně jako Pixar u nás není soupeřem pro konkurenční animační studio Illumination, tak pro změnu u nás DC nemůže soupeřit s Marvelem. Necelých 15 tisíc a víkendové třetí místo je zoufale málo a jedná se o nejslabší start filmu z propojeného vesmíru DC. Dokonce i nedávný Shazam 2 přilákal první víkend skoro o 2 tisíce diváků více, podzimní Black Adam byl se startem přes 30 tisíc diváků ještě úspěšnější. Flashe pravděpodobně čeká příští týden nepěkný pád a není vyloučeno, že těch 30 tisíc diváků nakonec ani nedá. Tedy pokud v sobě Češi neobjeví nějakou dávnou nostalgii po Batmanovi v podání Michaela Keatona.

Komiksům u nás dál vládne animovaný Spider-Man. I když ho sesadila z trůnu po dvou týdnech právě nová pixarovka, útoku Flashe odolal a přidal dalších 20 tisíc diváků. Je z toho druhá víkendová příčka a čerstvě pokořená hranice 100 tisíc diváků. Rekordní čísla to nebudou, nicméně složil aktuálně první těžkou zkoušku a může na předních příčkách sbírat slušné přírůstky od lidí, kteří odpadnou z novějších premiér. Povídat by mohli třeba aktuální Transformers, kteří druhý víkend sice klesli jen o 54 %, ale už při premiéře na Spider-Mana nestačili a připisují si nyní pouhých 10 tisíc diváků. To stačilo o víkendu na čtvrtou příčku, horší je ovšem skóre v celé sérii. Jestli to takhle půjde dál, bude to první film z Transformers vesmíru, který u nás nepřilákal více než 100 tisíc diváků celkem, a to je pro film tohoto kalibru nemalé zklamání.

Pohodu si na páté příčce o víkendu užili Strážci Galaxie 3. S magickým celkovým číslem 399 399 už jim chybí jen dnešek k překonání hranice 400 tisíc, podstatnější je, že letos s přehledem vedou a minimálně do premiéry nové Mission Impossible nebo Oppenheimera se nemusí strachovat, že o vedení přijdou. V příštích týdnech také budou stejně jako animovaný Spider-Man sbírat odpadlíky lidí, které zklamaly nové blockbustery. Na šesté místo dohmátl Vin Diesel a jeho automobilová rodinka. V ústředně své produkční společnosti si musel oddychnout, když viděl nejnovější česká čísla. Nových 6 tisíc diváků a 161 tisíc diváků celkem znamená, že desátý díl Rychle a zběsile už patří do té úspěšnější půlky celé série a když teď zapojí po vyčerpání benzínu nějaký ten dusík, mohlo by ho to vymrštit až na třetí pozici v sérii, za sedmičku a osmičku. Potřebuje ještě 12 tisíc diváků.

Na sedmé příčce najdeme třetí novinku týdne, ale tady se hraje druhá liga. Pokračování francouzské komedie Alibi na klíč: Den D startuje zhruba s dvoutřetinovými čísly než jednička. Malé stovky diváků potom přinesly zbylé tři novinky v TOP 20 - další francouzský zástupce Nová hračka, akční béčko Americká spravedlnost nebo český povídkový film O malých věcech. Dohromady za svůj premiérový víkend přilákaly tyto tři filmy zhruba stejně diváků jako Kocour v botách 2 svůj 26. týden, takže toliko ke komerčnímu potenciálu.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Následující víkend si od nových megafilmů výjimečně odpočineme. Čeká se novinka Asteroid City od fajnšmekra Wese Andersona, teenagerská taškařice Nic ve zlým s Jennifer Lawrence či norský horor Noční můra. Pořadí na prvních místech se ale pravděpodobně měnit nebude.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace