Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Spider-Man dále vládne českým kinům. Noví Transformers neměli šanci


ikona
Thomas
kinomaniakspider-manSpider-Man: Napříč paralelními světystrážci galaxietransformerstržby
Roboti české diváky do kina netáhnou. Spidey si udržuje slušnou formou. 

Tomáš Vyskočil alias Thomas z webu Kinomaniak je odborník na tržby domácích filmů. A každý týden vám o nich bude psát na MovieZone.

Velký souboj dvou kinohitů se tento víkend nakonec nekonal. Animovaný Spider-Man udržel vedení z minulého víkendu a další pokračování Transfomers bralo jen stříbro. Zbylé novinky byly rády za pár drobných. Spider-Man: Napříč paralelními světy vstupoval do uplynulého víkendu jako favorit a svoji roli potvrdil. Poklesl o pouhých 28 %, což je super skóre, protože velké hitovky obvykle druhý víkend padají dvakrát rychleji. Jenže jeho start nebyl nijak rekordní (43 tisíc), a tak si připsal „jen” 30 tisíc nových diváků, v úhrnu tak ještě nedosáhl ani na 100 tisíc. Jestli mu ale vydrží slušná forma přepočtená třeba na počet představení a diváků, může těmito středně velkými čísly vládnout delší dobu. Zda překoná 200 tisíc diváků, což je vzhledem k jeho aktuální formě hranice úspěchu, uvidíme už podle výsledků nadcházejícího víkendu.

S druhým místem a vlastně i odchodem ze slávy, se musí smířit aktuální díl Transformers. Zatímco v rodném USA se podařilo animovaného Spider-Mana partě v čele s Optimem Prime porazit, u nás byl úspěšnější Miles Morales. 24 tisíc diváků za první víkend je nejslabší start série, dosud měl tento nelichotivý titul Bumblebee. Pět let dlouhá pauza každopádně z pamětí našinců vymazala už dosti mlhavé vzpomínky na první díly, které se s výjimkou trojky a čtyřky u nás nikdy netěšily nějaké nadprůměrné oblíbenosti. Hranice 100 tisíc diváků je daleko a v letošním roce tak z pohledu českých kin bude Probuzení monster v poli šedého průměru.

Zlato letos stále drží Strážci Galaxie 3, kteří přidávají dalších 14 tisíc a v součtu už mají velmi pěkných 386 tisíc. Hranice 400 tisíc padne určitě a teď je jen otázka, zda budou síly přidat ještě dalších 20, aby v historickém žebříčku mohla rozlučka Strážců Galaxie porazit třeba první Captain Marvel nebo druhého hraného Spider-Mana. Tempo na to má. Naopak hodně na výfukové plyny jede Rychle a zběsile 10, ačkoliv má o dva víkendové závody méně, už novinkám vůbec nestačí. Pro klid duše teď potřebuje Vin Diesel znova zopáknout aktuální výsledky a dalších 10 tisíc diváků pomůže novému dílu v tabulce celé série překonat devítku a dvojku. Pak už bude patřit do té úspěšnější poloviny franšízy.

Na páté příčce víkendu se potácí Malá mořská víla, která po třech týdnech přivábila jen 37 tisíc diváků a má štěstí, že tu není silnější dětská konkurence. Super Mario Bros. ve filmu na sedmém místě totiž už také jede ze setrvačnosti (4 tisíce diváků za víkend, celkem 344 tisíc) a béčkové animované novinky jako Suprákovi (necelé 4 tisíce) nemají na to dostat se do většího povědomí. Zbytek dětského pelotonu (Myška Pattie, Mia a já) už těžce soupeří o diváky, kteří ještě neodjeli na dovolenou, a náladu jim navíc kazí, že kinaři pořád ještě po půl roce hrají Kocoura v botách 2.

Druhou novinkou týdne byl horor Kostlivec, vylekal zhruba 6 tisíc diváků a dotáhl to na 6. místo. Nikterak zásadní výdrž se nečeká, tohle je tak na úrovni Renfielda, který prohučel žebříčkem před dvěma měsíci. Hororům letos vládne bez problému Smrtelné zlo, které se pomalu loučí s TOP 20 a hezkým výsledkem necelých 59 tisíc diváků. Což aktuálně znamená, že přišlo víc českých diváků na neskutečně krvavý horor než na české sázky na jistotu typu Život pro samouky (49 tisíc) či Cool Girl (24 tisíc). Do žebříčku se navíc prostřednictvím letních kin vrátil už pomalu zapomenutý Ostrov, pro Janu Plodkovou je tak romantika s Jirkou Langmajerem řádově úspěšnější než komediální jízda v Životu pro samouky.

Kompletní žebříček tržeb zde.  

Následující víkend bude chtít pořadí rozbourat minimálně 6 různorodých novinek. Třeba německé pokračování Alibi na klíč, český povídkový film O malých věcech, staromódní akčňák Americká spravedlnost či francouzská komedie Nová hračka. Favority budou ovšem dvojice hollywoodských novinek – nová pixarovka Mezi živly a hlavně DC komiksovka Flash.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace