Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Resident Evil se vrací


ikona
Mr. Hlad
resident evilresident evil zero
Zombíci ještě neřekli poslední slovo 

Tahle série je prostě nesmrtelná. Resident Evil je herní fenomén, přetavit ho ve filmový se však úplně nedaří. Série s Millou Jovovich nabízí přinejlepším dva povedené kousky a s hrou jako takovou nakonec moc společného nemá. A navíc skončila. Pokus o restart Resident Evil: Raccoon City sice duchu předlohy odpovídal víc, ale filmová kvalita se nedostavila ani tentokrát a seriál na Netflixu sklízel jen výsměch a pohrdání. Přesto jedeme dál. 

Pokračování Resident Evil: The Umbrella Chronicles by mělo jít ve stopách Raccoon City a také se bude točit v Sudbury v Ontariu, ale staří známí asi nedorazí. Zatím to sice není oficiální, ovšem podle všeho by nový film měl vycházet ze hry Resident Evil Zero. Ta se odehrává ve vlaku, jehož cestující byli brutálně povraždění. A naneštěstí mrtví nezůstali. Což bohužel na vlastní kůži zjistí členka elitní jednotky STARS Rebecca Chambers, která má zjistit, co se ve vlaku stalo. Záda by jí měl krýt bývalý mariňák Billy Coen, jehož převáželi k vojenskému soudu. A čeká na ně spousta zombíků. 

Jestli bude opět režírovat Johannes Roberts, zatím nevíme a i když je oficiálně jedním z producentů Paul W. S. Anderson, údajně spíš jen dodá svoje jméno, než aby do projektu reálně nějak kecal. V každém případě po nepříliš povedeném Raccoon City doufáme, že to tvůrci zkusí tentokrát jinak a snad se dočkáme dobrého, nebo po letech zase alespoň obstojného Resident Evil. Už by bylo na čase, tahle série má sice výdrž, ale Hollywood do ní nemůže kopat donekonečna. 

---

Vytáhni v hospodě: Jedním ze zvažovaných režisérů prvního Resident Evil byl legendární George A. Romero. Nevyšlo to, ale alespoň před tím natočil reklamu pro herní dvojku. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace