Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Transformers: Probuzení monster


ikona
do_Od
autaMichael Bayprvní dojmyrobotitransformersTransformers: Probuzení monster
Přišli jsme, viděli jsme, tady máte naše dojmy. 

Už tento týden se do kin za nevelké slávy a po prakticky nulové kampani (alespoň v porovnání s dobou slávy za Michaela Baye) doplazí nový díl robotí ságy Transformers s podtitulem Probuzení monster. Mr. Hlad a KarelR si jako jediní z redakce troufli zajít na novinářskou, a co na film říkají si teď můžete přečíst níže.

Jak to vidí Mr. Hlad:

No… tohle snad ani nemuselo být. Noví Transformers nejsou úplně špatní a vlastně mi ty dvě hodiny v kině docela utekly, ale současná blockbusterová konkurence je někde úplně jinde. Steven Caple Jr. udělal dobře, že nešel ve stopách Michaela Baye a pojal svoje Transformery víc jako dobrodružnou podívanou, a i trapný nebo až nedůstojný humor omezil na minimum. Jinak se pokouší prostě o velký film s velkými roboty a občas to celé zkouší trošku okořenit něčím z Indyho nebo tak. Že je to celé trošku pitomé a průhledné by ani nevadilo, nic jiného jsme nečekali. Problém je, že to není extra zábavné a hlavně moc hezké.

Caple Jr. natočil vizuálně nejunylejší blockbuster léta a zdaleka nejobyčejnější Transformers. Jakoby tuchyběly barvy a moc nepomáhá ani fakt, že filmové Peru (reálně Island a Nový Zéland) jsou prostě jen jedna velká louka a tam se odehrává skoro celá druhá půlka. Vizuálně naprosto nenápaditá nuda, která se sice v poslední dvacetiminutovce trochu rozjede, ale je to too little too late. Navíc robotická gorila a robotický jestřáb jsou na můj vkus asi až příliš cool nebo nevím, kovově-zvířecí Maximals mi přišli především srandovní. Ty dvě hodiny jsem netrpěl a za jiných okolností bych vám asi řekl, že pokud chcete výplach, noví Transformers vás neurazí. Ovšem v rámci výplachů tu pořád máme desáté Rychle a zběsile, a to bylo přeci jen o dost zábavnější. Přeberte si to, jak chcete. 

Jak to vidí KarelR:

To nejdůležitější je potřeba říct hned na začátek: Pokud je vám víc než deset let, nemáte proboha vůbec důvod na nové Transformers chodit. Zatímco Michael Bay kdysi servíroval epické military porno pro teenagery, v němž se poprvé řezali obří roboti a bylo to cool, Steven Caple Jr. nabízí jen oživlý animák pro nejmenší diváky. Zapomeňte na vymazlené exploze, poctivě vybrané modelky nebo přehlídku (a následnou destrukci) vojenské techniky. Probuzení monster je veleprůměrný dobrodružný film, v němž neexistuje armáda ani napětí a bohužel se zapomnělo i na nosné postavy.

Dva lidé se tu prostě dvě hodiny potloukají s roboty po New Yorku a po Peru, a na konci se to celé seřeže, nazdar. Velkým plusem je, že to není trapné jako pozdější bayovky, nevýhoda naopak spočívá v tom, že vám ze vší té robošedi zůstane v hlavě jen slušná finální řežba. Vlastně můžeme být rádi, že to nedopadlo mnohem hůř. Zároveň bych ale zdůraznil, že… to vážně nemusíte vidět, pokud už vám bylo deset!

Recenzi očekávejte v nejbližších dnech. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace