Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rychle a zběsile české diváky pořád baví. Porazí desítka předchozí díly?


ikona
Thomas
kinomaniakrychle a zběsilestrážci galaxietržbyvin diesel
Rodina Vina Diesela si vyšlápla na Strážce galaxie. 

Tomáš Vyskočil alias Thomas z webu Kinomaniak je odborník na tržby domácích filmů. A každý týden vám o nich bude psát na MovieZone.

Dle očekávání dojel jako první do víkendové cíle desátý díl akční jízdy Rychle a zběsile, jeho výsledky jsou mírně nad očekáváním. Se stříbrem se museli spokojit Strážci Galaxie 3, jinak to byl díky hezkému počasí hodně ospalý víkend. Zdá se, že čeští diváci na Dominica Toretta a jeho rodinu ještě nezanevřeli. Na desítku Rychle a zběsile jich bylo zvědavo více než 66 tisíc, to je čtvrtý nejlepší odpich série. Poslední díl šel před dvěma lety do čerstvě otevřených kinosálů a byl z toho slabší start i finiš, než by si tvůrci rychlé značky přáli. Tohle jsou čísla jako za starých dobrých časů.

Otvírák v dimenzi 110 tisíc diváků plus, jako zažila sedmička a osmička, to sice není, nicméně na úroveň šestky už se desátý díl skoro dosahuje. Uvidíme, jak moc bude mít tohle auto výdrž, obvykle je to tak na trojnásobku úvodního víkendu, což by znamenalo aktuálně cíl někde okolo 200 tisíc diváků. Rozhodne příští víkend, každopádně zatím se únava neprojevuje a po rozpačitém startu devítky a vedlejšáku s Hobbsem a Shaw je to opravdu návrat doslova a do písmene k rodinným hodnotám.

Vin Diesel v autě byl logicky špatnou zprávou pro Vina Diesela ve vesmírné lodi, takže Strážci Galaxie 3 poklesli během třetího víkendu o 50 %. Pořád je to hezkých 39 tisíc nových diváků a hned několik splněných misí. Trojka se aktuálně stává u nás nej filmem galaktické série a v kompletním Marvel univerzu vystoupali třetí Strážci na desátou příčku, měřeno českou návštěvnosti. Řadí se tak mezi nejlepší třetinu všech nových marvelovek a mávají frajersky všem rozpačitým pokusům z poslední doby jako byl třetí Ant-Man nebo druhý Black Panther. A rozhodně se ještě nekončí, síla jim evidentně na pár desítek tisíc diváků ještě zbývá a třeba se půjde i po číslech druhých Avengers (338 tisíc).

Chris Pratt ve vesmírné lodi má aktuálně lepší rychlost než Chris Pratt v autě, takže Super Mario Bros. ve filmu po měsíci a půl už jede jen na půl plynu a přidává jen 9 tisíc diváků. Úhrnem je to cca 320 tisíc diváků a Strážci Galaxie 3 ho nejpozději příští víkend předjedou. Tato hollywoodská trojka aktuálně vygumovala cokoliv dalšího amerického v žebříčku, takže už pomalu ale jistě můžeme začít uzavírat čísla Johna Wicka 4 (181 tisíc diváků) a Dungeons & Dragons (169 tisíc), na něž chodí už jen poslední stovky věrných.

Do žebříčku vedle Rychle a zběsile pronikly ještě další tři novinky. Nejrychleji jela romantika Znovu se zamilovat, zhruba 2,5 tisíc diváků však ukazuje, že máj nakonec není nejlepší lásky čas, alespoň ne v kině. Nezávislé drama Aftersun už takové ambice nemělo, takže 1 500 diváků je očekávané číslo pro tuto cílovku. Hodně divoce vypadá nový český hudební film Cool Girl!, zatím v předpremiéře posbíral zhruba pětistovku diváků a do velkého boje půjde tento víkend.

 

Kompletní žebříček tržeb zde.  

Favoritem posledního květnového týdne bude samozřejmě nová Malá mořská víla, tipovat její konkrétní úspěch u nás je ovšem věštění z křišťálové koule. O dětské diváky, ovšem z trochu jiné koše, bude bojovat také dobrodružný film Rytíři zvěrokruhu. Velké ambice bude mít nový český film Petra Nikolaeva se jménem Muž, který stál v cestě. Toho do kin ovšem doprovází dlouholetý spor o autorství a režii, vzduchem dokonce létaly možné soudní tahanice okolo uvedení. Bude to pro film nakonec úspěšná reklama, anebo celý spor vyzní kvůli nízké návštěvnosti do ztracena?

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace