Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Hraná Malá mořská víla za animákem zaostává


ikona
Spooner
Halle Baileymalá mořská vílaprvní reakcerob marshall
Další zbytečný remake, nebo adept na pohádku roku? 

Kdyby měl říct, jaký film mě z nabídky následujících měsíců absolutně míjí a vlastně mě svými upoutávkami až odpuzuje, řekl bych jednoznačně Malou mořskou vílu. Další hraný remake animované klasiky od Disneyho totiž v trailerech nejen, že solidně nudil, ale hlavně šokoval ne zrovna hezkými triky. A navíc to celé režíruje Rob Marshall, jenž je pro mě symbol absolutní filmové prázdnoty, rutiny a nenápaditosti. Jenže, jak se slušně říká, já nejsem cílovka a první predikce hovoří o tom, že malé holčičky se na novou Ariel těší a v kinech by z ní mohl být velký hit. A jelikož má za sebou snímek i první projekci, objevily se na Twitteru i klasické první reakce, které jsou tentokrát dosti rozporuplné.

Pohybují se totiž od totální chvály do slov o velké zbytečnosti. Spokojenější část publika tvrdí, že se jedná o naprostou kouzelnou a poutavou podívanou plnou emocí se skvělými hudebními čísly a písněmi od Lin-Manuela Mirandy. Rob Marshall údajně přichází s několika sympatickými tvůrčími nápady a podle některých jde o jeden z nejlepší disneyovských remaků. Takřka všichni pak chválí představitelku Ariel, Halle Bailey, která je podle nich úžasná a dává do filmu to správné srdíčko. A chválí se také Melissa McCarthy, která si záporačku Uršulu prostě užívá.

Jenže jakmile přijde na porovnání s animovanou předlohou, začínají se objevovat mnohem rezervovanější slova. I spokojenější reakce totiž zmiňují, že za originálem nová adaptace prostě ztrácí a i přes veškerou snahu se Marshall nedokáže přiblížit původnímu kouzlu a nepohrává si dostatečně s fantasy prvky. Animák je prostě podle mnoha hlasů úplně někde jinde a autorům se to ani přes fajnové řemeslo nedaří zakrýt. Podle kritičtějších reakcí se proto jedná o dosti zbytečnou předělávku a nová pohádková klasika tu nevznikla. U dětí by ale přesto měla asi vládnout spokojenost.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace