Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Obchodník se smrtí se dočká sequelu


ikona
Spooner
Andrew NiccolBill Skarsgårdnicolas cageobchodník se smrtí
Nicolas Cage se vrací do jedné ze svých nejvýraznějších rolí. 

Co si budeme povídat, v novém tisíciletí Nicolas Cage těch opravdu skvělých rolí a výtečných filmů zase tolik neměl. Parádní Obchodník se smrtí se tak vcelku pohodlně řadí mezi jeho nejpovedenější počiny z posledních dekád. Známý herec zde ztvárnil obchodníka se zbraněmi Jurije Orlova, jemuž bylo tak nějak jedno, komu své zboží prodává a co s tím způsobuje. V režii Andrewa Niccola se pak jednalo o vizuálně vypiplanou podívanou se silným příběhem a tématem, které je pořád aktuální. A možná právě proto se po téměř 20 letech dočkáme druhého dílu.

V sequelu s názvem Lords of War se pak samozřejmě vrátí Cageova ústřední postava a za kameru si opět sedne Niccol, který ovšem od dob jedničky žádnou další pecku nenatočil. Takže můžeme jenom doufat, že se vrátí zpátky do staré formy. Prověřená dvojka pak vítá na palubě nové zajímavé jméno – Billa Skarsgårda. Představitel Pennywise si zde zahraje Jurijova syna Antona, o jehož existenci se známý obchodník se smrtí ve filmu dozví. 

Anton si pak ze hříchů svého otce nic dělat nebude, naopak se ho bude snažit trumfnout, když vytvoří armádu žoldáků, která bude řešit americké konflikty na Blízkém východě. Máme tu tedy zaděláno na zajímavou rodinnou dynamiku a téma válek a obchodu se zbraněmi je dnes možná ještě silnější než před dvěma dekádami. Natáčení by mělo začít na podzim, takže to na rozdíl od dlouho spekulovaného pokračování Tváří v tvář bude jedna z „cageovin“, o níž se nebude pouze mluvit. Tak doufejme, že se kouzlo a kvality originálu podaří zopakovat.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace