Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: třetí Strážci galaxie jsou nejlepší marvelovkou od Endgame


ikona
do_Od
Chris PrattJames GunnMarvelprvní reakceStrážci Galaxie Vol. 3Zoe Saldana
První reakce na chystaný závěr trilogie Strážců Galaxie jsou nadmíru pozitivní. Co se vypichuje nejvíc? 

Na první zámořské recenze si ještě budeme muset pár dní počkat, třetí Strážci Galaxie, jenž zároveň slouží i jako závěr téhle gunnovské lehce výstřední kosmické kapitoly Marvelu, už si ale pár fanouškovských premiér odbyli a na sociálních sítích se to tak začíná hemžit prvními reakcemi. No a ty jsou nepřekvapivě velice pozitivní. Někteří dokonce mluví o nejlepší marvelovce od Avengers: Endgame. A co tyto nadšené divácké ohlasy slibují?

Tak v prvé řadě je snímek údajně opravdu velmi emocionální. Loučení se Strážci by samo o sobě nejspíš donutilo pár lidí v kině vytasit kapesníčky, tenhle film ale ještě navíc oplývá několika silnými pasážemi a motivy, jako například originem mluvícího mývala Rocketa, jež vás rozloží na tisíc malých kousků. Každopádně aniž bychom se pouštěli do zbytečných spoilerů, každá postava zde má patřičný prostor na to, aby se uzavřel její příběh, čehož herci následně využívají na maximum. 

Ačkoliv je pak film dost pochmurný, možná i nejsmutnější z celého MCU a má leckdy překvapivě vážnou atmosféru, asi nikoho nepřekvapí, že Gunn většinu těch seriózních momentů vyvažuje správně načasovaným vtípkem nebo úletem k bizáru, které definovaly už první dva filmy. Snímku samozřejmě nechybí srdíčko a podle všeho skvělé finále donutí fanoušky vést nekonečně diskuze ještě dlouho po skončení závěrečných titulků. 

Co prozatím budí lehké rozpaky, nebo kolem toho není jasná shoda, je postava Adama Warlocka. Ta se prý oproti komiksům výrazně upravila, což někomu může sednout, a jiné šeredně zklamat. Někteří novináři se ale nechali slyšet, že by si s Willem Poulterem dokázali představit sólovku. Hlavní záporák High Evolutionary je na tom o dost lépe a většina lidí si výkon Chukwudi Iwujiho příjemně užila. Každopádně konsensus zní, že se třetí Strážci Gunnovi skutečně povedli, že jsou možná i nejlepším dílem trilogie a jednoznačně nejlepší marvelovkou za hodně dlouhou dobu.

Snímek u nás vstupuje do kin 4. května, naše první dojmy můžete čekat krátce předtím.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace