Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: The Covenant Guye Ritchieho je intenzivním válečným filmem


ikona
Spooner
guy ritchieJake Gyllenhaallprvní reakcethe covenant
Zahrál si Jake Gyllenhaal ve válečné pecce? 

Oblíbený režisér Guy Ritchie je v posledních letech solidní workoholik a jen několik týdnů poté, co do kin po odkladech doputoval jeho akční kousek Operace Fortune: Ruse de guerre, tu máme jeho další počin. Válečný The Covenant s Jakem Gyllenhaalem přitom z traileru vypadal v porovnání s režisérovou předchozí tvorbou značně odlišně a na první dobrou by divák ani neřekl, že za kamerou stojí právě Ritchie. O to lákavěji ovšem příběh vojáka, který se vrací do Afghánistánu zachránit překladatele, v ukázkách působil. Snímek tento víkend vstupuje do amerických kin hodně pod radarem, bez výraznější kampaně a zdá se, že u nás se dočkáme novinky až na streamu. A vzhledem k zámořským reakcím je to poměrně škoda.

The Covenant totiž nasbíral na Rottenech 81 % kladných recenzí s ratingem 6.7, jenž slibuje nadprůměrnou válečnou podívanou, která sice asi nebude patřit k vrcholům žánru, svůj účel ale podle všeho splní. Guy Ritchie byl totiž podle všeho ve formě a natočil intenzivní válečné drama, jemuž se po řemeslné stránce nedá moc co vytknout. Režisér prý servíruje nádherné záběry i zručnou akci, zároveň ovšem skvěle pracuje s motivy přátelství či loajality, díky nimž dostaneme několik silných a nečekaně emotivních scén. A jak už naznačovaly trailery, Ritchie tentokrát opustil svůj tradiční tvůrčí styl. Výsledek díky tomu působí svěžeji a podle některých ohlasů i vyspěleji. 

Chválí se pak samozřejmě také Jake Gyllenhaall, který předvádí jeden z nejlepších výkonů své kariéry a jeho herecký parťák Dar Salim za ním příliš nezaostává. Najdou se ovšem samozřejmě také kritici, kteří označují snímek za tupé akční béčko, které nemá s realitou nic společného. Příběh je podle nic značně přepálený a Ritchieho nový styl jim evidentně moc nesedl. Mně ovšem The Covenant zní jako ten správný chlapácký kousek, u něhož mě bude možná dost mrzet, že ho neuvidím v kině.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace