Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: temná krimi To Catch a Killer


ikona
do_Od
Ben MendelsohnDivoké historkyprvní reakceShailene WoodleyTo Catch a Killer
První reakce na novou temnou krimi po vzoru Mlčení jehňátek jsou venku. Natočil režisér Divokých historek úctyhodnou poctu? 

Často se v diskuzích objevují námitky, že se těm prvním zahraničním reakcím nedá věřit, protože jsou prakticky pokaždé nadmíru pozitivní, a to i u filmů, které pak zdaleka neodpovídají těm oslavným výkřikům. Typicky je to případ komiksových filmů. Vysvětlení pro vás na těchto řádcích nemám, holt jiný kraj, jiný mrav. Nicméně vězte, že kdybychom psali první reakce na všechny nové filmy, zdaleka to nebude jedna chvála za druhou, a příkladem budiž (bohužel) i nová detektivka To Catch a Killer od režiséra Divokých historek Damiána Szifróna.

Píšu bohužel, protože když se tu začátkem minulého měsíce objevil první trailer, tak nás to v redakci mírně smetlo a nadšení se posléze rozšířilo i dál. Jak už jsem ale naznačil, první recenze na Rottenech jsou mírně řečeno vlažné. Vlastně abych byl zcela upřímný, je to doslova bída. Film má po devíti hodnoceních katastrofické skóre 5,1/10 a i ti nejnadšenější kritici se v zásadě zmohli jen na slova jako „solidní“, „tak akorát napínavé“ nebo „celkem dobrý, ale ne skvělý“. Co je hlavní problém?

Údajně se příběh ani nepokouší být něčím originální a místo toho doslova recykluje jedno krimi klišé za druhým. Spolupráce hlavních postav není moc věrohodná, motivace hlavního záporáka jsou jalové, zápletce chybí napětí, film postrádá osobitost a snaha o psychologii vůbec nefunguje. Na druhou stranu má podle všeho snímek zajímavý podtext a přesah do skutečného světa všudypřítomných sociálních sítí, investigativní aspekt je fajn a herecké výkony Woodley a Mendelsohna tradičně vynikající. Kolem a kolem nicméně žádný zázrak.

Každopádně jedná se jen o prvních pár recenzí, film se navíc zabývá tématikou masových střeleb, na které jsou v zámoří (právem) citliví, což se taky mohlo promítnout v hodnocení, a pokud člověk sníží svá očekávání – aneb nebude to nové Mlčení jehňátek, ale mohlo by to třeba aspoň ukojit hlad po stylových procedurálkách – tak to zkrátka zní, že by nemusel odcházet až tak zklamaný. Nebo v to aspoň hodlám doufat, protože já osobně mám ten hlad velký.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace