Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Super Mario dál drtí konkurenci. Stačí mu jen draci a zabijáci


ikona
Thomas
Dungeons & Dragonsjohn wickkinomaniaksuper mario brostržby
Videoherní klasika se dál vyhřívá na výslunní. 

Tomáš Vyskočil alias Thomas z webu Kinomaniak je odborník na tržby domácích filmů. A každý týden vám o nich bude psát na MovieZone.

Velikonoční volno je pryč, ošklivé počasí také pomalu mizí a nedorazily žádné velké novinky, proto se českým divákům do kina nechtělo v takové míře jako minule. Přesto se poslední víkend docela povedl a kinaři za to mohou vděčit hned několika starším filmům. Prvním je samozřejmě Super Mario Bros. ve filmu, který pokračuje v krasojízdě a po skoro stotisícovém otvíráků poklesl druhý víkend po premiéře jen o 26 %. Za 11 dní od premiéry tak má na kontě už skoro 180 tisíc diváků a peláší velkou rychlostí za překonáváním rekordů. 

Nejbližší metou je mu zlato v českém žebříčku pro letošní rok, na vedoucí Ostrov ztrácí zhruba 100 tisíc diváků. Takže už příští víkend by mohl teoreticky slavit. Ve videoherním žebříčku bude potřebovat ještě minimálně ten další týden a musí se přehnat okolo soupeřů jako Ježek Sonic, Angry Birds, Uncharted a Warcraft. Při současném tempu by to ale neměl být pro něj větší problém.

Trochu jinou ligu, ovšem stále v sympatickém pojetí, hraje fantasy Dungeons & Dragons. Tam se rekordy Pána prstenů či Harryho Pottera přepisovat nebudou, nicméně 120 tisíc diváků po dvou a půl týdnech znamená, že se podařilo už úspěšně ztrojnásobit otvírací víkend a přelézt z kategorie „standardní hollywoodský padák” do „překvapivý držák”. Koeficient otvíráku tady bude určitě okolo čtyř či pěti a těch 200 tisíc diváků stále vypadá nadějně. Naopak trochu nám slábne čtvrtý John Wick, který sice aktuálně překonal čísla trojky o zhruba 300 diváků a stává se nej filmem série, ale průměr diváků na kino už slábne a jeho 200 tisíc diváků není tak jistých jako u draků.

O stejnou metu se bude ucházet také česká komedie Buď chlap!, která startovala velmi podobně jako John Wick a stejně podobně také slábne. Úhrnem má 132 tisíc, takže na dvousettisícové dohmátnutí má nejhorší výchozí pozici, ale má nulovou českou konkurenci v nejbližších týdnech a také očekávané reprízy v letních kinech v následujících měsících. Jediný vážný soupeř z pelotonu českých filmů, Ostrov, už je jednou nohou pryč z TOP 20, ale čekejme také jeho letní návrat a snahu pokořit 300 tisíc diváků. Zbylí domácí zástupci, jako jsou Děti Nagana či BANGER. se pohybují v druhé desítce žebříčku a velmi pravděpodobně nepřekonají 100 tisíc diváků, čtvrtí Bastardi zřejmě ani 50 tisíc.

Jedinou větší novinkou, která pronikla do TOP 20, byla upírská komedie Renfield, ale pouhých pět tisíc diváků ukazuje, že tolik fanoušků u nás Nicolas Cage a jeho šílené kreace nemají. Bez problému mu ukázal záda Papežův vymítač, který i když má už v nohách týden navíc, přilákal dvakrát více diváků. Hororové experimenty tedy čeští diváci moc nemusí a Gladiátora u nás lidé evidentně milují víc než Ghost Ridera. Uvidíme, zda Russell Crowe obstojí i následující víkend, kdy do českých kin dorazí nová verze hororové klasiky Smrtelné zlo. Pokud Papežův vymítač tento nástup ustojí, bude hororovým vítězem jara, jeho přírůstky jsou zatím silnější, než měl poslední Vřískot.

Ve zbytku žebříčku už se nic mimořádného nestalo. 300 miliónů Kč v tržbách pro druhého Avatara je pořád tak blízko a přitom tak daleko. Sympatické recenze pro novinky minulého týdne, drama Air: Zrození legendy a novou verzi Tří mušketýrů, nestačily a oba filmy znatelně padly už z ne tak zázračných otvíráků. Na černé koně jarní sezóny to tedy nevypadá ani v jednom případě. A jediným soupeřem v dětské oblasti pro Maria je stále pořád nezničitelný Kocour v botách: Poslední přání, který kroutí už svůj 18. víkend a příští víkend už by mohl slavit slavit vysněných 500 tisíc diváků.

 

Kompletní žebříček tržeb zde.

Následující dva víkendy budou na velké novinky skoupé. Hollywood dodá jen zmíněné Smrtelné zlo a další česká novinka dorazí až v polovině května. Máte tedy šanci dohnat bud starší novinky, zajít na nějakou tu artovku a nebo si v obnoveným premiérách dopřát takové perly jako je Konec starých časů, Fontána pre Zuzanu a nebo necenzurovanou 4K verze legendárního Základního insinktu

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace