Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #712 o Star Wars a Super Mariovi


ikona
do_Od
donald gloverpán prstenůstar warstři mušketýřivíkendový výplach
Jak vypadala francouzská premiéra Tří mušketýrů, a které bitvy ze druhé světové války byly na filmovém plátně nejautentičtější? 

Velikonoční výplach

Hlas týdne

Když byl Chris Pratt před lety obsazen do role Maria, leckdo volal po bojkotu. Tehdy měl totiž Pratt nějaké špatné PR a lidi se hrozili, že pouhá jeho účast film pokazí. Aby tedy všechny uklidnil, slíbil herec, že pro Maria vymyslí nějaký nový super hlas. Jenže už po prvním traileru bylo jasné, že s žádným novým hlasem nepřišel, a místo toho Mario zní jako klasický Pratt. Teď nicméně vyšlo najevo, že herec skutečně zkoušel něco jiného, nakonec to ale tvůrci zavrhli, protože jim Mario připomínal Tonyho Soprana... 

Rozhovor týdne

No a u Maria ještě zůstaneme. Variety si totiž pozvalo Shigeruho Miyamotoa, aby se rozpovídal nejen o tom, proč se fanoušci mohou na nový film těšit z hlediska toho, jak bude věrný hrám, ale i o tom, jak vlastně samotný Mario vznikal a jak vypadala jeho cesta až na filmová plátna.

Blbnutí týdne

Když chce, zahraje Adam Sandler naprosto prvotřídní vážnou postavu. Podobně na tom je i herečka Jennifer Aniston. Problém je, že oba jsou ale většinou spokojení v těch lehkých komediích nevalných kvalit, což je škoda, protože o nich pak nemůžeme mluvit v souvislosti s novými projekty v superlativech, ale spíš s obavou, do jaké sra*ky zase vlezli. Video z natáčení Vraždy v Paříži nicméně ukazuje, že u toho aspoň dobře baví.

Trailer týdne

Sony tenhle týden vypustilo do světa první pořádný trailer na chystaný animák Spider-Man: Napříč paralelními světy, jenom aby záhy vylezly ven i mezinárodní verze, ve kterých i pár dalších záběrů k dobru. Kolem a kolem z toho každopádně byla nálož parádního materiálu a především výzva pro všechny, kdo se ve věcech rádi rýpají, aby našli tolik odkazů, kolik se jich do těch dvou minut jen vešlo. Jeden takový rozbor máte níže.

Frajer týdne

First We Feast je už taková moje výplachová klasika a nehodlám vás o ni ochudit ani tentokrát. Hostem byl totiž sympaťák Kieran Culkin, jenž je famózní nejen v seriálu Boj o moc, ale očividně i v konzumaci pálivých křídel. Navíc se dozvíte, že je zapáleným hráčem, tátou, a do velké míry stejným sprosťákem v reálu, jako je i ve výše zmíněném seriálu.

Analýza týdne

Jak moc jsou filmové bitvy ze první světové války autentické a které jsou ty nejlepší? Na to teď odpovídal jeden historický expert v novém videu od Insideru a jako obvykle je to docela zajímavý poslech.

Návrat týdne

Pán prstenů: Návrat krále slaví 20 let od premiéry a při té příležitosti se letos vrátí film v prodloužené verzi do vybraných kin. Lákají na to pak nejen herci na svých sociálních sítích (včetně Iana McKellena), tak i nový trailer. Vzhledem k tomu, že v Česku se maratony prodloužených verzí Pána prstenů konají prakticky co půl roku (už jsem byl v Praze i v Olomouci), tak nás asi podobná událost nechá chladnými.

Premiéra týdne

Francouzi umí nejen točit parádní filmy, ale taky jim chystat stylové premiéry. Nejnovějším příkladem toho je nástup představitelů všech mušketýrů u příležitosti premiéry nových Tří mušketýrů. 

Kariéra týdne

Kromě velkých Star Wars novinek jsme se dočkali i několika menších Star Wars novinek. Jako například té, že by si Donald Glover mohl v nějakém seriálovém spin-offu zopakovat svoji roli Landa Calrissiana. O této roli a spoustě dalších se teď herec, scenárista, režisér a hudebník rozpovídal pro GQ.

Duel týdne

Kolega Mr. Hlad se minule ptal, jaká je podle vás nejlepší fantasy 21. století. A protože každý měl jinou odpověď, můžete si je pročíst tady. Mám ale pocit, že nejčastěji padal Hvězdný prach.

Disney ným čerstvě oznámil novou trojici Star Wars filmů a já mám po přečtení některých online reakcí takový pocit, že ani samotní fanoušci už neví, co vlastně chtějí. Vy teď máte šanci mi to potvrdit odpovědí na otázku, na který z těch tří projektů se těšíte nejvíc a proč. Rozmáchlá mytologická epika od Jamese Mangolda z éry Dawn of the Jedi, Mando-verse film od Filoniho, nebo pokračování s Rey od scenáristy Východních příslibů? Tvůrce napište do předmětu a v textu se můžete hezky rozepsat. Pokud se netěšíte na nic, je celkem zbytečné to psát, ale bránit vám samozřejmě nebudu...

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (14)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace