Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jak to vypadá s pátým Shrekem?


ikona
Spooner
eddie murphykocour v botáchshrek
Kdo se vrátí zpátky k mikrofonu? 

První Shrek už dnes patří mezi animované klasiky a studio Dreamworks v něm před více než 20 lety poprvé ukázalo, že zvládne tehdy dominantnímu Pixaru šlapat na paty. Dvojka pak úspěch této značky ještě podtrhla, jenže pak to s kvalitami příběhů zlobra Shreka, jeho milé Fiony a ukecaného oslíka šlo od desíti k pěti, třetí a čtvrtý díl už tolik nenadchnul, klesaly také tržby a série se uložila k ledu. Až v posledních letech se o pátém dílu začalo mluvit trochu více a studiu Dreamworks s ním má tentokrát pomoct jeden z hlavounů studia Illumination (Já, padouch, Mimoni, Zpívej) Chris Meledandri. Ten u projektu působí už několik let, za tu dobu se však Shrek razantně neposunul dopředu a mnozí si říkali, jestli na něj vůbec dojde řada. Nyní se ale ledy podle všeho přeci jen pohnuly.

Důvod je pak jasný – druhý Kocour v botách si v kinech vedl mnohem lépe, než mnozí předpovídali a svou úctyhodnou výdrží bral dech. Producenti se přesvědčili, že po této franšíze je pořád hlad, a tak se na Shrekově sequelu aktivně pokračuje. A aktuálně se překecává k návratu ústřední herecké trio Mike Myers, Eddie Murphy a Cameron Diaz. Nic ještě není podepsané, podle Meledandriho je však vše na dobré cestě a trojice se chce k oblíbeným postavám vrátit. 

To se týká zejména Murphyho, který už v lednu nadšeně mluvil o tom, že se chce coby oslík vrátit a dal by ukecanému hrdinovi také spin-off po vzoru Kocoura v botách. Sám Meledandri pak ani tuto možnost rozhodně nevylučuje. Zdá se zkrátka, že kočičí šermíř vlil polomrtvé franšíze novou krev do žil, a i když žádná oficiální data ještě nejsou stanovena, tak pátému Shrekovi se v následujících letech v kinech asi nevyhneme.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace