Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Michael Mann chystá dvojku Nelítostného souboje, už ulovil první hvězdu


ikona
Mr. Hlad
adam driveral pacinoheatmichael mannrobert se niro
Dali byste si sequel jednoho z nejlepších filmů 20. století?  

Režisérský génius Michael Mann sice oslavil v únoru osmdesáté narozeniny, ale rozhodně se nefláká. Klasika z něj udělaly pecky jako Poslední Mohykán, Nelítostný souboj nebo Collateral, v kinech jsme však naposledy viděli v roce 2015 jeho průměrného Hackera, ale pověst si naštěstí napravil na HBO s krimi seriálem Tokyo Vice. Momentálně kutí dlouho chystanou biografii Ferrari, ve které si Adam Driver zahraje zakladatele slavné automobilky. 

Mezi tím navíc stihl napsat knihu. Pokračování Nelítostného souboje vyšlo i u nás a i když jsem ho zatím nestihl dojet do konce, rozhodně je fajn. Částečně se točí okolo snahy dopadnout posledního z gangsterů, který na konci filmu utekl, ale vrátíme se i do minulosti, kdy nelítostný polda Vincent Hanna pátrá po brutální partě zlodějů a lump Neil McCauley chystá vlastní loupež na druhém konci Ameriky. Částečně jde tedy o sequel i prequel. A to je taky důvod, proč by dávala smysl filmová adaptace. 

Mann v ní evidentně doufal už při psaní knížky a vypadá to, že by se jí mohl dočkat. Warner Bros. totiž o film mají zájem a roli McCauley teď nabídli Adamu Driverovi, který by si tak mohl zahrát mladší verzi Roberta De Nira. Nedávno se objevily i informace o tom, že by na plac mohli dorazit i Al Pacino, Austin Butler nebo Ana de Armas, to ovšem zatím studio nepotvrdilo. V každém případě je fajn, že se něco děje. Ne že by Nelítostný souboj pokračování potřeboval, ale pokud bude Mann v podobné formě, jako když ho točil v devadesátých letech, tak sem s ním. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace