Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Fantasy Dungeons & Dragons s přehledem zvítězila v českých kinech. John Wick má výdrž


ikona
Thomas
avatar 2bastardiDungeons & DragonsJohn wickkinomaniakkocour v botáchshazamtržby
Chris Pine a Keanu Reeves vládnou českým kinosálům. 

Tomáš Vyskočil alias Thomas z webu Kinomaniak je odborník na tržby domácích filmů. A každý týden vám o nich bude psát na MovieZone.

Češi mají pohádky a fantasy rádi, takže není divu, že víkendový žebříček pro sebe ukradl podle všeho povedený film na motivy stejnojmenného RPGčka. Časy příšerné adaptace z roku 2000 jsou zapomenuty, nová verze Dungeons & Dragons s Chrisem Pinem přivábila za první víkend téměř 41 tisíc diváků a hezky tak rozšířila svůj solidní start v předpremiérách. Číslo samotné samozřejmě není na zboření historických tabulek, ale velmi pěkné recenze kritiků a uživatelů naznačují, že se může jednat o budoucí trvalku jarních žebříčků.

Prvního místa se neochotně vzdal po minulém zlatém dohmánutí čtvrtý John Wick. Ubylo mu jen 20 % diváků, takže si mohl připsat dalších 37 tisíc a dnes už mu v některém českém kině padne jubilejních 100 tisíc. Zatímco třetí díl odstartoval před třemi lety o něco lépe, popadal po prvních víkendu o více než polovinu. Čtyřka se drží zatím výrazně lépe a zřejmě tak nebude mít problém v celkových číslech se velmi brzy stát nej filmem série. Aktuálně se cílí na 200 tisíc a bude zřejmě hrát dál přetahovanou s „dračí“ fantasy o medailová místa.

O pozici a 30 % níž se propadla také nová česká komedie Buď chlap!. 28 tisíc diváků je však pořád hezký přírůstek. I tady se bude slavit 100 tisíc diváků a tím pádem status mírného hitu, ještě do konce týdne. Větší konkurence zatím není v dohledu. Relativně slušně se sice drží Bastardi, ale pozice v žebříčku je lepší než absolutní přírůstky. Páté místo a jen necelých 5 tisíc znamená další razantní pád ve třetím víkendu od premiéry a tímhle tempem už se bude příští víkend hrát jen ve druhé desítce. Tam se sice ještě pohybuje třeba romantický Ostrov, ten už má však nárok na zasloužených důchod a jen co mu padne 300 tisíc diváků (ještě tak měsíc?), může si ho vyrazit užívat.

Nezlomitelný Kocour v botách přidal na čtvrté příčce dalších 10 tisíc diváků a zřejmě ho budou muset z kina dostat v řetězech. Patnáctý týden v kuse a ne níž než pátá pozice v žebříčku, to se jen tak nevidí. Nedává absolutní šanci ani relativně novějším věcem jako Mumie či Zoubková víla, ale ani novinkám. Je ale fér říct, že norský animák Titina, psí polárnice, hraje z pohledu propagace druhou až třetí ligu a bude rád za těch pár tisíc diváků, co má šanci aktuálně uhrát.

Malé tisícovky diváků přisypává také druhý Avatar, vysněná pouť za 300 miliony v Kč je stále dost bolestivá a zabere ještě minimálně měsíc. Mnohem bolestivější jsou ale čísla pro Shazama, druhý díl propadl až na konec první desítky a po necelých třech týdnech má pouhopouhých 30 tisíc diváků v úhrnu. Je to tedy historicky nejslabší DC Universe film, který se dostal do českých kin. Naopak šestý Vřískot tomuto titulu ve své série aktuálně unikl, za poslední týden přeskočil v celkových číslech pětku a brousí si nůž na jedničku, která kdysi v kinech přilákala 48 tisíc diváků.

Kompletní žebříček domácích tržeb zde.

Zbylé dvě větší novinky týdne, romantická komedie Možná řeknu ano a francouzská taškařice Sestry v sedle, se zmohly jen něco málo přes tisícovku diváků a budou zřejmě už příští víkend mimo TOP 20. O víkendu totiž dorazí zajímavá smršť dalších novinek, třeba horor Papežův vymítač, nová verze Tří mušketýrů, ceněné drama o teniskách Air a samozřejmě velmi očekávaný animák Super Mario ve filmu, který by měl nabourat dosavadní úspěšnou šňůru Kocoura v botách.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace