Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Renfield je krvavou zábavou s šíleným Cagem


ikona
Spooner
chris mckaynicholas houltnicolas cageprvní reakcerenfield
Nabízí nová hororová komedie i něco víc než jen Nicolase Cage utrženého ze řetězu? 

Hororový Renfield je jedním z těch projektů, který lákal zejména internetové nadšence už od prvního oznámení. Když totiž obsadíte do své šílené hororové komedie coby Drákulu krále šílených kreací Nicolase Cage, máte u fanoušků vlastně napůl vyhráno. Příběh Drákulova věrného sluhy v podání Nicholase Houlta pak v trailerech překvapil vydatnou akční stránkou a náznaky sympatické brutality, zároveň ale mě osobně příliš nestrhl a po humorné stránce nebyl tak ujetý, jak jsem čekal. Dokáže tedy výsledný snímek režiséra Chrise McKaye (Lego Batman, Válka zítřka) naplnit očekávání Cageových fanoušků? První ohlasy napovídají, že ano.

Očekávaný snímek měl premiéru na hororovém filmovém festivalu Overlook a první recenze dávají palec nahoru. Na Rottenech má novinka prozatím 86 % pozitivních recenzí s ratingem 7.4. Spokojení recenzenti pak mluví o opravdu šílené hororové komedii, která se nebere vůbec vážně a překvapí brutálním kabátkem. Renfield je totiž údajně krvavější, než jsme čekali, a měl by udělat všem fanouškům gore nechuťáren radost. Zároveň se zde ovšem skládá sympatická pocta upířímu žánru a zároveň klasickým hororovým filmům studia Universal.

Nejvíce nadšení pak budou ale podle všeho příznivci Nicolase Cage. McKay ho totiž údajně nechal totálně utrhnout ze řetězu a přepnout do „cageovského“ módu se vším všudy. A hollywoodská hvězda této příležitosti využívá na sto procent. Zároveň ovšem skvěle funguje jeho toxický vztah s neméně dobrým Nicholasem Houltem a jejich společné scény patří k vrcholům filmu. I negativní ohlasy se ovšem najdou. Ne každému totiž evidentně sedne zdejší humor, podle některých reakcí je pak tvůrčí styl takřka nekoukatelný, a scénář toho nakousne tolik, že některé motivy či zápletky zůstanou nevyužité. I přesto ale převládá spíše spokojenost. Chris McKay zkrátka natočil přesně to, co chtěl, a Renfield je příjemnou zábavnou jednohubkou, jež je dokonce srovnávána i s fláky Sama Raimiho. Tak snad to opravdu klapne.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace