Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jaký záporák by se mohl objevit v pokračování Batmana?


ikona
do_Od
ClayfaceJames GunnMatt ReevesMike FlanaganThe Batmanzáporák
Hororový mág Mike Flanagan by chtěl natočit sólovku s Clayfacem. Rybník mu ale nejspíš už vypálil Matt Reeves. 

Následující novinka jsou v podstatě dva příběhy v jednom. Ten první začíná s oceňovaným hororovým režisérem a scenárstou Mikem Flanaganem. Tvůrce seriálového hitu The Haunting of Hill House se už v roce 2021 nechal slyšet, že by rád jednou natočil film o klasickém batmanovském záporákovi Clayfaceovi. No a podle serveru Deadline má za sebou nyní čerstvě schůzku s Jamesem Gunnem a Peterem Safranem právě na tohle téma. Podle zákulisních informací by ho Flanagan rád pojal jako tragického hrdinu svého vlastního příběhu, jenž by klidně mohl zapadat do nového univerza od Gunna. Že to na papíře zní jako fajn nápad? Rozhodně. Má to ale jeden malý háček. Clayface už si totiž podle všeho do svého Elseworlds univerza vyhlédl Matt Reeves.

Což nás přivádí k tomu druhému příběhu. Reeves a spol. se totiž momentálně podle všeho nachází v závěrečné fázi přepisování scénáře, spousta věcí tak ještě není finalizovaných, tou jednou z mála, která se ale zdá být nyní velmi pravděpodobná, je právě zapojení výše zmíněného záporáka do dvojky Batmana s Pattinsonem. Že se vám to vzhledem k povaze Clayface ve spojení s realistickým pojetím Reevese v prvním Batmanovi příliš nezdá? Soudě dle komentářů na internetu nejste sami. Nutno ovšem říct, že Reeves od začátku plánoval batmanovský vesmír pořádně otevřít, ať už v různých televizních spin-offech (ten s Penguinem má dokonce sloužit jako pojítko mezi událostmi prvního a druhého filmu), ale i těch filmových, přičemž právě tyto…výstřednější typy postav…měly dostat v budoucnu prostor.

Koneckonců komiksový Batman nikdy nebyl jenom o bohatém chlápkovi s traumatem ze smrti rodičů, který řešil obyčejné zločiny v Gothamu. Monstra byla odjakživa pevnou součástí netopýřího světa, a byť se Reeves vydal v prvním filmu komornějším směrem, nikde není psáno, že se dvojka nutně poveze na stejné vlně. Co je důležité, že sám Flanagan nadšení svých fandů na Twitteru maličko krotil, protože zřejmě momentálně ani on, ani nikdo jiný přesně neví, v čích rukou nakonec Clayface skončí. Tak či tak je to po Mangoldovi a jeho tweetu s Bažináčem už druhý případ snového spojení, po kterém fans dlouho volají. Na druhou stranu Reevesův Batman, jenž není tak úplně v rukou Gunna se Safranem, by tady zřejmě dostal přednost. Natáčení dvojky mimochodem začne už letos na podzim.

- - -

Vytáhni v hospodě: Zatímco se ostatní režiséři perou o batmanovské záporáky, Todd Phillips si v New Yorku v pohodě točí svého muzikálového Jokera s Harley Quinn s tváří Lady Gaga. A soudě dle záběrů z natáčení to bude celkem žhavá podívaná.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace