Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Fenomenální John Wick zapsal nové maximum! Shazam je megapropadák


ikona
Cival
65adam driverant-manavatarchad stahelskicreedjohn wickjohn wick 4keanu reeveslionsgatemarvelmedvěd na koksuparamountscreamshazam!tržbyvřískotwarner bros.wickwoody harrelson
Špička žánru si připsala špičkové tržby. 

Ten proslulý John Wick to znovu dokázal! Skromná nadšenecká akce, která udělala z kaskadérů Matrixu Davida Leitche a Chada Stahelskiho nejrespektovanější režiséry žánru, vyrostla za devět let od zrodu v roce 2014 v mohutnou blockbusterovou sérii. A čtyřka je jejím vrcholem: Bezmála tříhodinová stopáž, desítky lokací i mlátících se protivníků, stomilionový rozpočet a pořád jeden odhodlaně bojující Keanu Reeves. A kupodivu i čím dál tím vyšší tržby.

 

Wick navyšuje pravidelně z dílu na díl své otvíráky o dvacku. Jednička startovala v Americe na čtrnácti milionech, dvojka bodovala s třiceti, trojka už mohla machrovat s 57 miliony a nový akční epos se urval už na 73,5 milionů dolarů z prvního amerického víkendu! I čtyřka bude tedy krásně výdělečná a ponoukne studio Lionsgate nejen k podpoře spin-offu Ballerina a seriálu Continental, ale nejspíš i k urychlené výrobě pětky.

 

Pátý díl přitom může v klídku žádat maximální rozpočet, protože tržby čtyřky poletí bez větší námahy přes 400 milionů celosvětově. Ostatně už po prvním víkendu svítí na kontě globálních 137 milionů a při vynikajících kvalitách nové Wickovy jízdy (aktuálně 166. nejlepší na ČSFD!) se bude tahle suma přinejmenším trojnásobit. Studio Lionsgate si může užívat, protože našlo svou aktuálně nejsilnější sérii – jen je ostuda, že ji musí dotovat i z ruských kin, kde film utržil čtyři miliony válkou zkrvavených dolarů.

Zbytek žebříčku pohříchu nudí – zajímavější bude až za týden, až se Wickovi postaví hodně povedená fantasy marvelovka bez Marvelu Dungeons & Dragons. Teď přihlížel jen z obří dálky Creed III, který stabilizoval své mezivíkendové propady na snesitelné třetině a zapsal dalších deset milionů. Tím se namakaní boxeři vyhoupli už na 140 mega z Ameriky a další kilo ze zbytku světa. Ještě se bude přisypávat, takže Creed se protlačí blízko blizoučko třem kilům z celého světa. Není divu, že Amazon bude značku dál kout a těžit z ní maximum.

 

Naprostý kolaps naopak postihl dvojku Shazama, která ztratila v Americe bezmála 68% svých zisků a připočetla o víkendu jen 9,7 milionů. Rodinná bžunda od DC tak sice překonala sto mega celosvětově, žádný další milník ale nepadne a série předčasně končí fiaskem z ranku Morbia. V rámci novodobé éry filmových DC komiksovek jde o historický propadák a opravdu tragický konec jedné éry, která nám pohříchu dala víc zklamání a snyderovských rozpaků, než ryzí radosti.

Na čtvrté pozici se o dalších osm milionů přiblížil americkému kilu Vřískot 6. Z aktuálních 139 milionů se až k dvoustovce nevyhrabe, i tak jde ale o velmi výnosný podnik, jenž se nepochybně dočká i kapitoly číslo sedm.

 

Páté místo drží nudná sci-fi 65 s Adamem Driverem a dinosaury. Jejích 27 milionů z Ameriky a 49 celosvětově je ale příliš málo příliš pozdě – zvlášť když film stál po produkčních patáliích vysoko přes sto mega a skončí těžce v minusu nejen co do Hladových dojmů.

Šestý pak bojuje Ant-Man, který taky kasovně těžce zklamal, jeho aktuální atak půlmiliardové hranice ale vyznívá úplně jinak ve světle Shazamova kolosálního průseru. Marvel sice aktuálně skomírá, pořád je ale na úplně jiném levelu než DC.

 

Na dalších příčkách si užívá globálních osmdesát milionů Medvěd na koksu a skoro páďo jen z Ameriky náboženské retro Jesus Revolution. Naopak slabých třináct a půl milionů evidují Harrelsonovi sportovní Champions.

Na desítce opouští žebříček dvojka Avatara s neskutečnými dvěma miliardami a 306 miliony na kontě. Čistá práce, Železný Jime!¨

 

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se zkusí k milionům prokousat Braffova oddychovka A Good Person a hlavně už zmíněná fajnová fantasy Dungeons & Dragons.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (55)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace