Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Nové Smrtelné zlo je brutální a zvrhlou jízdou


ikona
Spooner
evil deadprvní reakcesmrtelné zlo
Nový zástupce hororové legendy sbírá velmi překvapivé ohlasy. 

Evil Dead aka Smrtelné zlo (či Lesní duch) od Sama Raimiho máme v redakci rádi snad všichni a jedná se zkrátka o hororovou klasiku, na níž nedáme dopustit. Pokus o remake před deseti lety sice tak úplně nevyšel a skvělý seriál Ash vs. Evil Dead bohužel po hříchu zapadl, nyní se ovšem kultovní značka vrací do kin. A zkusí to trochu jinak. Novinka Smrtelné zlo: Probuzení se totiž přesouvá z polorozpadlé chajdy do města, konkrétně do jedné budovy, v níž se budou dít hodně divoké věci. Trailery pak lákaly na zatraceně intenzivní a brutální hororovou podívanou, i přesto však převládaly obavy, zda dokáže nepříliš zkušený režisér Lee Cronin doručit opravdu důstojný kousek, jenž neudělá franšíze ostudu. A zámořské ohlasy slibují, že nás v kinech čeká nečekaně příjemné překvapení.

Na Rottenech totiž aktuálně svítí 95 % pozitivních recenzí s ratingem 7.4, což je na hororový žánr velmi sympatické a nadprůměrné číslo. Recenze pak potvrzují v podstatě to, co slibovaly upoutávky – tedy opravdu brutální a v některých momentech velmi nechutnou podívanou, u níž divákům nebude občas fyzicky dobře. Což k této sérii tak nějak patří. Lee Cronin údajně udržuje všechny známé prvky a svým způsobem navazuje na Raimiho původní kouzlo, ale zároveň je svěžím přírůstkem do série, jenž se nebojí vydat jinou cestou, než jsme zvyklí. 

Zajímavě pak rozšiřuje mytologii a prý otvírá potenciálně nadějné dveře vstříc dalším dílům. Jedná se pak dost možná o nejzvrhlejší a nejbrutálnější kousek, kromě hektolitrů krve se ovšem nezapomíná ani na absurdní humor. A chválí se také ústřední herecké duo Alyssa Sutherland s Lily Sullivan. Nové Smrtelné zlo je zkrátka podle všeho intenzivní a extrémně drsnou jízdou, kterou asi nevydýchá každý, ale fanouškům by měla udělat velkou radost. Tak snad to opravdu vyjde.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace