Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kocour v botách znovu první. Ghostface nezazářil


ikona
Thomas
ant-manavatarcreedkinomaniakkocour v botáchostrovscreamtržbyvřískot
Kocoura neohrozil ani maskovaný zabiják 

Tomáš Vyskočil alias Thomas z webu Kinomaniak je odborník na tržby domácích filmů. A každý týden vám o nich bude psát na MovieZone.

Oscarový víkend? Svátek hororu? Návrat Avatara? Nene, samá voda, samá voda. Už podruhé za sebou totiž vyhrál víkendový žebříček Kocour v botách: Poslední přání! Zatímco předchozí víkend to byla zlatá medaile jen podle návštěvnosti, tentokrát nedal šanci pronásledovatelům ani v tržbách. Na prvenství mu přitom stačilo jen necelých 19 tisíc diváků a zhruba 3,2 milionu Kč v pokladnách. Takhle slabé vítěze potkáváme poslední dobou častěji. Vítězství Kocoura - ač je opravdu mimořádné vzhledem k době, která uplynula od jeho premiéry - není o tom, že by byl až tak komerčně silný. Jen jsou jeho soupeři komerčně slabí. A upřímně je třeba přiznat, že mu také pomáhá kombinace jarních prázdnin a mizerného počasí - když ne na lyže, tak do kina. Všem dětským filmům, ať už to byly animované kousky jako Mumie, Úžasný Mauric nebo Zoubková víla, tak i hraný Asterix i Obelix, mezi víkendově stouply tržby v průměru o 30%.

Zuby si nejen na Kocourovi vylámal hlavně Vřískot 6, největší novinka a hlavní favorit víkendu. Přilákal jen něco přes 16 tisíc diváků a přestože je to hezký skok proti předchozímu dílu, ani zdaleka se neopakuje silný vítr, který s ním o víkendu zažili diváci v USA. Podle výkonu to zřejmě ani nebude nejúspěšnější díl série, to by musel mít skutečnou kocouří vytrvalost, zatím tabulce série vládne Vřískot 2, který před téměř 25 lety nasbíral skoro 90 tisíc diváků. Žádná jiná z novinek se do TOP 20 neprobojovala, proto se diváci spokojili se staršími kvalitními hollywoodskými kousky. Avatar 2 už průběžným tempem překonává Ant-Mana a dělí ho v celkových číslech pouhých 6 tisíc diváků od překonání jedničky. Příští týden tedy budeme oslavovat, naopak růst Ant-Mana se zpomalil natolik, že před nástupem Shazama o nadcházejícím víkendu už musí přijmout smutnou pravdu, že v číslech nepřekoná svůj druhý díl.

Relativně slušně se stále drží Ostrov, víkendová trojka, v úhrnu čerstvě překonal hranici 250 tisíc diváků a a dál neohroženě vede tabulku letošních premiér. Pokud vypustíme Avatara a Kocoura, je pořadí nej hitů za prvních 10 týdnů hořkým vysvědčením pro Hollywood. Vedle Ostrova tu máme na druhé pozici dalšího českého zástupce Přání k narozeninám (aktuálně přidává už jen malé tisícovky v druhé půlce žebříčku), do 10. místa je tu potom zástup evropských animáků (viz výše) a teprve na konci se krčí M3GAN či Muž jménem Otto, druhý jmenovaný se ještě v TOP 20 drží. Nebýt Ant-Mana 3 na třetím místě, nebylo by o americké kinematografii vůbec slyšet. Ani aktuální Creed III to nezlomí, po 2 týdnech zatím jen 31 tisíc diváků a nevypadá to na rozdíl od děje filmu na nějaký dlouhý ale vítězný boj. Medvěd na koksu víceméně prošuměl, jen 13 tisíc diváků celkem a na cestě z TOP 20. Oscarové vibrace také nakoply drama Tár, nicméně v absolutních číslech vyhrává Velryba.

Kompletní žebříček domácích tržeb zde.

Nudné víkendové tržby by mohly skončit už příště, v polovině března se chystá do českých kin zajímavá směsice novinek. Komerčně nejzajímavější je komiksový Shazam! Hněv bohů. hollywoodský import bude ještě tvrdit sci-fi 65. Lokální kinematografii bude reprezentovat nezastavitelný Tomáš Magnusek a jeho Bastardi 4 dále český dokument Velké nic od Víta Klusáka či historické slovenské drama Služka. Náročnější diváky potom může potěšit francouzská komedie Krvavé pomeranče či marocké drama Modrý kaftan. Podobnou rozmanitou sestavu čekejme i další 2 víkendy poté.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace