Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Neskutečné! Kocour v botách 2 poprvé nejnavštěvovanějším filmem, drtí Creeda i Ant-Mana


ikona
Thomas
ant-man a waspavatarcreedkinomaniakkocour v botáchostrovquantumaniarockytržby
Kocourovi se výdrž vyplatila. Ant-Man padá a Creed nepřekvapil 

Tomáš Vyskočil alias Thomas z webu Kinomaniak je odborník na tržby domácích filmů. A každý týden vám o nich bude psát na MovieZone.

Koho byste tipli, že vyhrál poslední víkend v českých kinech dle počtu diváků? Ostrov? Ant-Man 3? Avatar 2? Či snad novinka Creed 3? Nene, samá voda. Jediný film, který překonal poslední víkend 17 tisíc diváků byl …. Kocour v botách: Poslední přání! Tento zarputilý bojovník, který se schovává ve stínu velkých čísel Avatara, má i čtvrtý měsíc od premiéry stále fantastickou formu a jeho srdnatost ho vynesla do čela žebříčku poprvé za celou dobu jeho promítání v kinech! Takový případ, kdy se na první místo dostane 4 měsíce starý film, který předtím nikdy v čele nebyl, ten jsme tu snad ještě neměli. 410 tisíc diváků v úhrnu sice nevypadá jako nějaké mega číslo, ale to tempo posledních týdnů je neuvěřitelné.

Vítězství mohlo být ještě sladší, kdyby byl jedničkou na tržby ale jako dětský starší film neměl proti žhavým drahým novinkám šanci. O nějakých 33 tisíc korun českých si tak na tržby mohl prvenství připsat Ostrov, který po měsíci v kinech atakuje čtvrt milionovou hranici diváků a potvrzuje roli českého vítěze prvního kvartálu tohoto roku. Tato hranice už je obvykle i skoro jistou vstupenkou do ročního TOP 10, takže pokud se nic zásadního nestane, můžou Jirka Langmajer i Jana Plodková předčasně slavit svůj hitmakerový status.

Naopak smutní Ant-Man, který skončil po dvou zlatých medailích z minulých víkendů až na třetí příčce a jen tak tak z toho nebyla bramborová. Mínus 47 % sice opět není tak prudké jako na domácí půdě v USA (kde strašidelně padá o 60 % zatím každý víkend), ale u nás se nejednalo při premiéře o tak zajímavý start, takže to vyhodnocení máme podobné jako na druhé straně oceánu. Po dvou a půl týdnech nabral zatím Ant-Man jen necelých 130 tisíc diváků a zatím tedy nedosáhl ani čísel Eternals nebo Shang-chi. Druhý díl, který před pěti lety přinesl 183 tisíc diváků, je zatím velmi velmi daleko a při tomhle tempu je otázka, zda ho díl třetí vůbec překoná.

Smutným poraženým víkendu je Creed III. Bronzová medaile mu unikla o nějakých 140 diváků a jeho premiéra je nakonec přeci jen slabší než u Creeda II (kterému odmítám říkat jeho novým českým distribučním názvem Rocky: Nová výzva). Vzhledem k blížící se konkurenci (Shazam 2, John Wick 4) či absenci u nás stále populární postavy Rockyho není příliš pravděpodobné, že by trojka měla ohrozit i celková čísla dvojky. Ani zbylé dvě větší novinky příliš vzruchu nenabídly - česká komedie Zatmění přilákala téměř 8 tisíc diváků a pro Jakuba Štáfka to znamená srovnávat se komerčně spíš se Shokym a Mortym než s Vyšehradem. Rodinné dobrodružství Bella a Sebastian: Nová generace startuje se 6 tisíci diváky a také je to v podobné úrovni jako předchozí díly než nějaký překvapivý hit.

Ze starších filmů stojí za zmínku jen už hodně upocený boj Avatara 2 o pokoření milníku jedničky (chybí 23 tisíc diváků, přibylo 12 tisíc za víkend) či nepěkný propad české novinky Děti Nagana, která po doznění euforie ze čtvrt století starého vítězství ztratila po prvním víkendu skoro 50 % lidí. Žebříčkem prohučel dolů také Medvěd na koksu (-65%), thriller Nezvěstná (-59%) či třetí Bez kalhot (-40%). Ke dnu jde nejen obrazně také po 25 let vyzvednutý Titanic, který ke své svojí milionovou návštěvnost tímto obohacuje jen o nějakých 30 tisíc diváků. Ven ze žebříčku se chystá také Tár, z oscarových favoritů zatím přežívá jen Velryba

Kompletní žebříček domácích tržeb zde.

Příští víkend čekejme jen málo změn, nejvýraznější novinkou je šestý Vřískot, pak tu ale máme zástup spíše okrajových filmů pro náročnější fandy. Oživení čekejme od půlky března, kdy dorazí Shazam! Hněv bohů.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace