Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jaké plány mají Warneři s novým Pánem prstenů?


ikona
Spooner
lord of the ringspán prstenůpeter jacksonwarner bros.
Čeká nás důstojný návrat do Středozemě, nebo jen prázdné ždímání značky?  

Je to pár dnů, co filmový svět zasáhla jedna z bezpochyby největších zpráv roku. Warneři, kteří mají za sebou další neveselý finanční kvartál, získali od videoherního giganta Embracer Group práva na filmové adaptace legendárního fantasy světa od J. R. R. Tolkiena. Pán prstenů se tak vrací do svého původního filmového domova a do hry se samozřejmě vrací i studio New Line Cinema. Internet pak ihned začal štěbetat, a to nejen nadšením, ale u mnohých také velkou obezřetností. Což se jim po Jacksonových Hobitech a seriálových Prstenech moci nemůžeme ani moc divit. I když pak stále nejsou zveřejněny žádné velké detaily, první vlaštovky, jakým směrem se budou Warneři s touto látkou ubírat, jsou již díky kuloárním šeptandám na světě.

Producenti hned po koupi sdělili, že rozhodně nebudou chtít remakovat původní trilogii a budou se snažit jít svou vlastní cestou. Budou chtít každopádně více prozkoumat svět Středozemě a věnovat částem Tolkienova světa, jež zůstaly ve filmech většinou neprozkoumány. A budou se to snažit udělat v opravdu velkém stylu. Tvůrci totiž chtějí značku údajně těžit po vzoru Star Wars. Co konkrétně to znamená? To se asi budeme muset překvapit. Nejspíš nás ale zkrátka čeká sázka na filmové sólovky známých postav a propojené univerzum s případnými seriály na HBO Max. 

A budou se samozřejmě snažit co nejvíce odstřihnout od konkurečních Prstenů moci na Amazonu a doufat, že jim tamní tvůrci budou co nejméně parazitovat na původní trilogii. Amazon každopádně má práva na Druhý věk, zatímco Warneři dle všeho na Třetí, takže každý má své jiné pole působnosti. Žádné konkrétní scénáře či oslovení tvůrci ještě údajně nejsou, Warneři ale doufají, že přivítají na palubě samozřejmě hlavní tvůrčí trojici Pána prstenů – tedy Petera Jacksona a scenáristky Fran Walsh a Philippu Boyens. Ti už minulý týden oznámili, že se spolupráci v podstatě bránit nebudou a jsou zvědaví, s jako vizí je studio osloví. Tyto námluvy by tedy nemusely dopadnout špatně. Až čas ukáže, jestli velkolepé plány Warnerů o další rozmáchlou franšízu přeci jen malinko nenarazí. Hobit i Prsteny moci už přeci jen udělat značce nějaké ty škody.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (53)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace