Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ant-Man vybojoval zlato, Nagano tentokrát stříbrné


ikona
Thomas
ant-manavatarděti naganajames cameronkinomaniakmarvelostrovtržby
Říše kvant lákala víc než Nagano 

Tomáš Vyskočil alias Thomas z webu Kinomaniak je odborník na tržby domácích filmů. A každý týden vám o nich bude psát na MovieZone.

Druhý víkend a druhé vítězství pro Ant-Mana, i když tak jako před týdnem to přesvědčivé nebylo. 28 tisíc diváků za poslední únorový víkend znamená nakonec menší propad, než zažil poslední MCU kousek v USA, ale tam se padalo z větších čísel. U nás má Ant-Man a Wasp: Quantumania po deseti dnech zatím 109 tisíc diváků, což znamená, že překonal už v našich kinech jedničku a velmi pomalu se sune nahoru MCU žebříčkem. Výsledky dvojky jsou ještě daleko, ale třeba si troufne na Eternals nebo Shang-Chiho, kteří před necelými dvěma lety symbolizovali v českých kinech marvelácký propad na dno.

Slabé formy hollywoodského favorita využili jeho soupeři. Někteří vcelku očekávaně - česká novinka Děti Nagana nakonec trumfla během své premiéry i starší hitovku Ostrov a přilákala v premiéře 25 tisíc diváků. Uvidíme další víkend jak bude hokejový duch pomáhat českému snímku i mimo samotného výročí, zaváhání bude chtít využít hlavně Ostrov, který si přál zůstat českým hegemonem zimních měsíců. Romantika s Jirkou Langmajerem už má na kontě 211 tisíc diváků, ale propad 40 % oproti minulého víkendu znamená, že zábavná vzpomínka na Nagano odlákala nemalou část českých diváků. Děti Nagana úspěšně odklonily i další české soupeře v žebříčku, drží se pouze Přání k narozeninám, ovšem také 50 % propad a základna 160 tisíc diváků už se moc nerozroste. Podíl českých filmů se aktuálně hodně smrskl a proti minulému roku je to to velký nezvyk - pouze 3 domácí filmy v TOP 20.

Úřadují naopak dětské filmy a všem jim úspěšně vévodí už třetí měsíc Kocour v botách: Poslední přání. Desátý víkend v řadě a opět více než 20 tisíc diváků, neuvěřitelná výdrž, která se tento týden promění v překonání mety 400 tisíc diváků. Jestli vydrží v kinech tak dlouho jako Mimoni 2, takže zhruba půl roku, může snad myslet i na nějaké to dohánění (709 tisíc). Na překvapivého koně zimního závodu nestačí ani mnohem mladší novinky - béčkové animáky MumieÚžasný Mauric a Zoubková víla se motají okolo průměru 50 tisíc diváků celkem. Ani ten Asterix už tolik netáhne a po třetinovém propadu po minulém víkendu bude rád, pokud překoná hranici 100 tisíc.

Projde nám nezmínit v reportu Avatara 2? Ok, tak to neprošlo. Pokračování Cameronova megahitu je stále v TOP 5 a 11. víkend ukončuje s celkovým číslem 1,394 miliónů diváků. Jednička je stále v historickém žebříčku vzdálená cca 30 tisíc diváků, takže tomu dáme ještě týden dva? A pak se možná budeme bavit o magických 300 miliónech Kč v tržbách. Každopádně už poněkud okoukaný pozemšťan Jake Sully na Pandoře byl výkonnější než Medvěd na koksu, který v premiéře přilákal jen 7 tisíc diváků. Je to tedy silnější start než měli kdysi podobně šíleně doslovní Hadi v letadle, ale zatím se tedy zásadní překvapení nekoná.

Zbylé čtyři novinky týdne na tom byly ještě o dost hůře. Náročná Velryba zdecimovala po 3 tisících divácích v předpremiérách dalších 5 tisíc diváků a potřebovala by co nejdříve další oscarové vlny, aby v žebříčku vydržela. Další oscarový favorit Tár se ledva do TOP 20 vešel, zhruba 2,5 tisíce diváků a jen jednu příčku před Vílami z Inisherinu. Ty už ale mají přes 35 tisíc diváků celkem a hlásí splněno. Úspěšnější byly naopak spotřební masovky jako napínák Nezvěstná nebo romantika Láska podle plánu, ale stejně to byl průměr 3 tisíce na titul. Tyhle žánry prostě teď tolik v kině netáhnou, což potvrzuje i napínavá romantika Titanic, která 25 let po své premiéře odplouvá už ven z TOP 20. 

Kompletní žebříček domácích tržeb zde.

Příští víkend moc vzrušení nečekejme, alespoň tedy z pohledu čísel. Dorazí hlavně třetí Creed, ale bez Rockyho, restart dětské dobrodružné série Bella a Sebastian a hodně podprůměrný horor Medvídek Pú: Krev a med.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace