Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: třetí Creed je intenzivní a emocionální


ikona
do_Od
Creed 3emoceintenzivníJonathan MajorsMichael B. Jordanprvní reakcerežijní debut
Jak dopadl nový Creed poprvé bez přítomnosti Rockyho? 

Devět. Přesně tolik filmů bude brzo čítat série o legendárním filmovém boxerovi Rockym. To je něco, co by nejspíš v roce 1976 Sylvestera Stallonea nenapadlo ani v těch nejdivočejších snech. Samozřejmě nutno dodat, že počínaje prvním Creedem se zaměření přesunulo od stárnoucího Rockyho na titulního syna Apolla Creeda, Adonise, jehož v současnosti hraje Michael B. Jordan. Třetí film, který Jordan zároveň i sám režíroval coby svůj celovečerní debut, je ale taky prvním snímkem, který Rockyho kvůli zákulisním šarvátkám mezi producenty a Stallonem vůbec nezahrnuje. Podařilo se i za téhle smutné konstelace Jordanovi a spol. vyždímat ze závěru creedovské „trilogie“ i tak maximum?

No, pakliže bychom věřili prvním reakcím ze sociálních sítí, tak skoro i jo. Trojka Creeda je údajně intenzivní a emocionální završení další éry, v níž hlavní hvězda snímku Jordan potvrdil, že mu to jde za kamerou bezmála tak dobře, jako před ní. Snímek prý do série přináší závan čerstvého vzduchu, zároveň však tradičně představuje velice osobní konflikt, přičemž to nejdůležitější se tentokrát neodehrává ani tolik v ringu, jako především mimo něj. Což ale neznamená, že zápasy opět nejsou napínavé a v IMAXU nebudete cítit každičkou kapičku krve.

Velkou pochvalu pak sklízí podobně jako tomu je u třetího Ant-Mana záporák s tváří Jonathana Majorse. Údajně se jedná o nezastavitelného, avšak charismatického protivníka v příběhu o dvou bývalých kamarádech, z nichž se stanou nepřátelé. Majors si tu údajně krade většinu scén pro sebe a přináší do filmu surovost, jaká se jen tak nevidí. Z dosavadních záporáků je pak jednoznačně tím nejlepším. Kdo naopak chybí, a je to citelně znát, je Rocky, s čímž se ovšem dalo počítat. Objevila se místy i kritika uspěchanosti děje, jinak ale drtivá většina lidí chválí, což by mohlo, ale taky nemuselo znamenat, že nás v kině čeká přece jen solidní příspěvek do série, která se tu s námi drží už takřka 50 let. To není úplně málo.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace