Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřela legendární herečka Raquel Welch


ikona
Spooner
Raquel Welchrip
Hvězda 60. a 70. let a idol mnoha mužů odešel do filmového nebe.  

Filmový svět přišel v pondělí o legendární herečku Raquel Welch, která se nesmazatelně zapsala do celovečerní historie během 60. a 70. let. Proslulá filmová kráska zemřela ve věku 82 let po krátké nemoci, smutnou zprávu potvrdila její agentura. Její herecká kariéra, během níž natočila za padesát let 30 filmů a velký počet televizních projektů, započala v roce 1964, kdy se v malých rolích ve filmech A House Is Not a Home a Elvis Presley: Roustabout poprvé podívala do kin. Její velký průlom přišel o pár let později, kdy se objevila ve sci-fi dobrodružství Fantastická cesta a zejména v klasice Milion let před Kristem, kde na sebe víc než herectvím upozornila svou krásou a nesmrtelnými koženými bikinami. 

Právě díky této roli se z ní stala nejen vyhledávaná herečka, ale zejména obrovský sexsymbol své doby. I po letech pak byla Raquel Welch po právu označována za jednu z nejkrásnějších hereček všech dob. A další role se samozřejmě jen hrnuly. Vidět jsme ji mohli např. ve westernech 100 pušek či Bandolero! a další nesmrtelnou roli ztvárnila ve stále nejlepší filmové verzi Tří mušketýrů z roku 1975, kdy si za roli Constance odnesla i Zlatý glóbus. Tuzemští diváci si ji pak budou velmi dobře pamatovat také z francouzské komedie Zvíře s Jeanem-Paulem Belmondem. 

V 80. letech se ovšem z pláten kin prakticky stáhla a objevovala se převážně v televizních filmech či seriálech. Mnozí si ale možná vzpomenou aspoň na její roli v Pravé blondýnce či cameo v Bláznivé střele 33 a 1/3: Poslední trapas. I přesto je ovšem Raquel Welch považovaná za ikonu šedesátek a sedmdesátek, který má ve filmové historii své nesmazatelné místo.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace