Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: marvelovka Ant-Man a Wasp: Quantumania


ikona
Mr. Hlad
ant-manevangeline lillymarvelmcupaul ruddprvní dojmywasp
Chytil Marvel druhý dech?  

Marvelovky jsou pořád velká událost, posledních pár filmů z MCU však nebylo zdaleka tak dobrých, jak jsme si zvykli. Dvojky Doctora Strange a Black Panthera nás trošku zklamaly a ze čtvrtého Thora se vyklubal takový brak, že se člověk začal regulérně bát, co bude dál. Teď je tu trojka Ant-Mana, superhrdiny, který byl i se svými filmy vždycky tak trošku druhá liga, ale právě on dostal za úkol pořádně představit záporáka Kanga, Kvantovou říši a napravit reputaci marvelovským filmům. Jak se to povedlo? A povedlo se to vůbec?

Jak to vidí do_Od:

Star Wars? Možná tak z Wishe. Třetí Ant-Man brzy vleze do kin, má se jednat o start nové fáze, představovačku Kanga a jeho destruktivních schopnosti a zároveň i klasické antmanovsky rodinné dobrodružství, kde stěžejní postavou bude tentokrát mladá Cassie, dcera Scotta Langa. A skutečně film všechno tohle naplňuje. Jenže tak činí způsobem, který byl unavující už po půl hodině. 

Klidně to napíšu – čtvrtý Thor byl neurážející zábavná kravina, v níž to Taika na několika místech přepískl, ale film měl srdíčko a vypadal živě. Někdy dokonce až moc živě. Třetí Ant-Man je opačný případ, film tak strašně pohřbený v mrtvolném greenscreenu, až je vám z toho maličko zle. A je to bohužel vidět i na hercích, zejména starší generaci, která se sice snaží tvářit, že je to všechno hrozně vážné, ale v očích vidíte ten smutek a prázdno, protože stojí někde na soundstagi a kolem nich není vůbec nic. 

Děj vás ničím nepřekvapí, vše se navíc odehrává v mikrokosmu, který je vám tak nějak ukradený, i proto se na Hvězdné války vůbec nechytá. Tím hlavním pozitivem tak zůstává Kang, v téhle verzi Dobyvatel, jehož tu démonicky ztvárnil vynikající Jonathan Majors. Sice mám strach, že jej v lepší variantě už neuvidíme, ale s ním jako se záporákem na dalších pár let má MCU aspoň nějakou šanci zažít pořádný teror. Třetí Ant-Man zkrátka nepřekvapil, odzíval jsem ho možná trochu víc jak dvojku, i humor byl tentokrát ještě blbější, ale hlavní záporák tady udělal své, až mě mrzí, že radši celý film nebyl jenom o něm.

Jak to vidí KarelR:
Kang vs. Ant-Man. Na první pohled to nedávalo smysl, na druhý to byla zajímavá a netradiční volba. No a nakonec jsem vylezl z kina s pocitem, že k tomu nikdy nemělo dojít. Marvel vyplýtval možná nejlepší verzi slavného padoucha do filmu, kam tak nebezpečný protivník vlastně nepatří. Ant-Man pro něj totiž opravdu není relevantní výzvou, a tak musí Kang spoustu času jen stát a nechat známé hrdiny, aby se mu pokusili nějak složitě ublížit. Holt ultimátní dobyvatel v… milé sci-fi pro celou rodinu.

Samozřejmě nic proti Jonathanu Majorsovi, ten je v roli přemýšlivého drsňáka parádní. Bohužel však skončil v průměrné barevné pohádce z greenscreenové říše, kde půlka postav bloumá odnikud nikam (chudák Michael Douglas) a všechno zachraňuje hlavně svižné tempo a slušná akce. Jako výplňovka pro mladší a starší je tedy Quantumania v klidu skousnutelná (i proto, že má jen dvě hodiny). Jakmile po ní ale budete chtít nějaké epické nakopávání nové éry, krutě pohoříte. Za chvíli vám v hlavě opravdu zůstane jen Kang – a kvůli potitulkové scéně vědomí, že se do budoucna můžou dít věci, které Marvel potopí ještě mnohem hlouběji.

Recenzi čekejte velmi brzy.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace