Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Má smysl těšit se na Flashe?


ikona
KarelR
batmandc comicsflashmichael keatonsupergirl
Předposlední film z komiksového vesmíru, který nakopnul Zack Snyder, se obloukem vrací k Muži z oceli. Co všechno o něm zatím víme? 

Žádná DC komiksovka se nedrala na svět složitěji než Flash. Sólovka nejrychlejšího klučiny na světě měla jít do kin v březnu 2018, její natáčení však začalo až v dubnu 2021. Na režijní sesli se za tu dobu vystřídal nespočet jmen (Lord a Miller, Seth Grahame-Smith, Rick Famuyiwa, Daley a Goldstein…), jen aby na ni finálně usedl Andy „zadaptoval jsem To“ Muschietti. Premiéra pak měla reálně být v červnu 2022, Warneři ale neměli na drahý marketing, takže se o rok odsunula na (snad definitivní!) červen 2023.

Proč tím začínám? Protože byste měli mít na paměti, že Flash rozhodně není nějakou autorskou vizí. Na rozdíl od vymodlených komiksovek (Gunnovi Strážci Galaxie, Mangoldův Logan, Reevesův Batman…) šlo od začátku o horký brambor, který Warneři házeli od jednoho zájemce o velkou žánrovku ke druhému. V jednu chvíli ho cpali i Jamesi Wanovi, ten si však raději vybral Aquamana, jelikož věděl, že se s adaptací slavného komiksu Flashpoint pojí mnohem větší očekávání.

Slavná předloha, z níž se ve filmu objeví jen střípky, je (v hodně velké zkratce) o tom, že se Barry Allen najednou ocitne v proměněné realitě a musí dát všechno dohromady. DC tuhle událost v roce 2011 využilo k přepsání celého komiksového vesmíru (šlo o předzvěst rebootu zvaného The New 52) a Warneři nyní dělají to samé. Zatímco v papírovém světě je ale Flashpoint peckou, která se mimochodem stihla zadaptovat ke skvělém animáku Liga spravedlnosti: Záchrana světa i v televizním Flashovi, na plátnech kin se většina zajímavých věcí vůbec neobjeví.

Zapomeňte na válku mezi Atlantidou a Themyscirou, zajatého Supermana nebo Thomase Waynea v batmanovské kápi. Filmový Flash bude jednoduše o tom, že se Barry rozhodne cestovat do minulosti, aby zabránil vraždě své matky – a skončí v paralelní realitě, kde ze spoilerových důvodů uvízne po boku sebe sama. Barry a Barry následně vyhledají pomoc Batmana, jímž ale nebude Ben Affleck (toho si společně s Wonder Woman užijeme jen v úvodní akční scéně filmu), nýbrž starý dobrý Michael Keaton.

Barry, Barry a Bruce se pak na Zemi, kde zatím nejsou superhrdinové s nadpřirozenými schopnostmi, vydají po stopách mimozemšťana z planety Krypton, jenž by mohl vyřešit všechny jejich problémy. Místo Kal-Ela však vysvobodí ze zajetí Karu Zor-El aka Supergirl (debutující Sasha Calle), což se jim bude náramně hodit, protože v tu chvíli dorazí generál Zod a Faora, aby v Metropolis rozpoutali paseku, jíž dobře znáte z konce Muže z oceli.

Co se bude dít dál? To se pochopitelně dozvíte až v kině. Z traileru je však jasné, že dojde na velkou řežbu se všemi zúčastněnými, která skončí přepsáním DC vesmíru do podoby, v níž ho v červenci 2025 nakopne Superman: Legacy z pera Jamese Gunna. Možná si ještě pamatujete, že původním plánem bylo vrátit do hry Keatonova Batmana, jenž měl druhou hlavní roli v Batgirl a cameo ve dvojce Aquamana, která bude letos v prosinci závěrem snyderovské éry. Všechno, co Keaton natočil, ale letělo do koše a nový „DCU Batman“ se objeví až ve filmu The Brave and the Bold, kde ho bude hrát někdo úplně jiný.

Jestli tedy máte pocit, že Flash slouží jen jako rychlá zastávka na cestě k novým věcem, jež odstartují za dva a půl roku, tak… je váš pocit správný. Jistě, James Gunn tvrdí, že v červnu dostaneme parádní komiksovku, a Andy Muschietti klidně může natočit slušnou žánrovku (překonat Black Adama a Shazama 2 by nemělo být těžké). Při pohledu na trailer, jenž z půlky vykrádá Muže z oceli (jen s neznámou dívkou místo Cavillova Supermana), vhání Keatonova Batmana do digitálních kejklí a sází na stůl dvojitou dávku Ezry Millera, ale záplavu optimismu necítím.

Jasně, bude to velké a dorazí tuna nostalgie, protože je návrat Michaela Keatona ještě emocionálnější než comeback Tobeyho Maguirea ve třetím Spider-Manovi. Jeden důchodový Batman ale obří sci-fi nedělá, takže bych jako velký DC fanda chladil očekávání a upínal zrak spíš k Batmanovi 2 od Matta Reevese nebo k Bažináčovi od Jamese Mangolda. Jo a kdyby Gunn ukecal Bena Afflecka, aby režíroval nového Batmana v The Brave and the Bold, taky bych nebyl proti. Když už v DC pochopili, že jsou alfou a omegou jejich budoucnosti Batman a Superman, ať mají co nejlepší péči na všech frontách!

Jak se na Flashe těšíte vy? Dejte vědět v diskuzi a zkuste tam zodpovědět jednu nenápadnou otázku: Šli byste na něj do kina i v případě, že by v něm nebyl Keatonův Batman?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (22)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace