Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Tatumovo Bez kalhot je první, ale bez peněz. Avatar 2 se rve s Titanicem


ikona
Cival
avataravatar 2avatar: the way of waterchanning tatumjames cameronkocour v botáchm3ganmagic mikemeganmuž jménem ottoněkdo klepe na dveřenezvěstnásalma hayekshyamalansteven soderberghtitanictržby
Jak dopadl souboj Jamese Camerona s Jamesem Cameronem během Super Bowlu? 

Studia obrátila a tituly, se kterými se původně počítalo na streamy (nebo bylo ve hře přinejmenším paralelní uvedení v limitované kinodistribuci i na netu), se můžou těšit z exkluzivního uvedení v multiplexech. Občas to parádně vyjde – třeba jako u megahitového hororu Úsměv. Jindy je ale výsledek poněkud rozpačitý, minimálně pokud započítáme náklady a nezahodíme touhu po čistém zisku z kin. Při takhle „přísné“ optice má trojka Bez kalhot s podtitulem Poslední tanec parametry bezmála propadáku – my ale moc dobře víme, že s tímhle titulem Warneři kdovíjaké ambice neměli. A že uvedení v kinech jim slouží jednak k vycinkání nějakých těch drobáků, hlavně ale jako parádní reklama pro následné uvedení na streamy a domácí nosiče.

 

Channing Tatum si tak mohl rozlučku se svou srdeční sérií užít se vší pompou a podobně jako Salma Hayek oběhnout nejsledovanější talk-shows a těšit se alespoň z nějaké marketingové kampaně distributora. Na výsledku se to ale moc neprojevilo – otvírák za osm milionů dolarů je tragický a celosvětový start za 18 mega utopený v rozpacích.

 

Doba a poptávka, stejně tak i kasovní zájem o tenhle typ filmů i konkrétně o tuhle látku se pochopitelně zásadně změnily, přesto je srovnání s tržbami prvního dílu vražedné. První Bez kalhot totiž stálo sedm milionů dolarů a zázračně vylítlo ke 167 milionům celosvětově. Trojka, opět pod režijním vedením Stevena Soderbergha, proti tomu stála skoro páďo a sotva se dobelhá právě k téhle sumě z kin celého světa. Takže extrémní zájem prostě bude až na těch streamech – a navzdory slabým recenzím nejspíš i k větší spokojeností diváků, tuplem pak divaček, protože publikum je trochu vřelejší.

Na stříbrné a bronzové pozici se o víkendu řezaly dva cameronovské opusy. Těsné vedení uhájil Avatar: The Way of Water se 6,8 miliony dolarů, zatímco zrestaurovaný Titanic si připočetl ke svým víc jak dvěma miliardám po 25 letech dalších 6,4 mega. Titanic s Avatarem se tak aktuálně přetahují o bronz v historických tabulkách, je ale celkem podružné, kdo se bude ve finále radovat – a ano, bude to dvojka Avatara – protože tohle je triumf Jamese Camerona ve všech ohledech. Železný Jim má totiž aktuálně mezi čtyřmi nejúspěšnějšími tituly historie své tři filmy. Přičemž nejnovější Avatar si užívá už monstrózní 2 miliardy a 213 milionů na kontě a pořád hodlá přisypávat.

 

Premiéry z minulého týdne rychle propadly pořadím, což vypovídá o jejich jisté rychlokvašenosti. Komedie 80 for Brady o fandících důchodkyních se mohla svézt alespoň na mánii okolo Super Bowlu, a proto klesla „jen“ o polovinu a díky čerstvým šesti milionům se posunula už skoro na 25 mega. Solidní výsledek. Shyamalanův thriller Někdo klepe na dveře je na dost podobných číslech, ale pohříchu padá ještě rychleji (teď o 61%) a tedy víceméně vyšumí.

Na šesté pozici pak dál srdnatě bojuje Kocour v botách. V Americe si připsal dalších pět a půl milionu a tím se posunul na dosah hranici 400 melounů ze světových kin. Luxus! Přiznejme si, že po slabém prvním víkendu by takovouto krasojízdu netipl absolutně nikdo. Ani Shrek s Oslíkem.

 

Zbytek desítky pochopitelně eviduje jen staré známé. Nejspokojenější je tu aktuálně Muž jménem Otto, který už pokukuje po globální stovce. Pro skromné drama s Tomem Hanksem jde o krásný výsledek. A parádních je i 165 mega ze světových kin hororu M3GAN. I když pro druhý díl nebude snadné takový záblesk zopakovat.

Okolo úhrnných třiceti mega se pak motají thrillery Plane a Nezvěstná, které oba klidně mohly v kině prošumět ještě mnohem víc, takže žádný přehnaný stres.

 

Kompletní žebříček tržeb tady.

Za týden se nechá Ant-Manem ponížit noirovka Marlowe s Liamem Neesonem. Alespoň si ale kinaři užijí trochu výraznější návštěvnost.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace