Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Chcete Apocalypto?


ikona
imf
apocalyptodisneymel gibson
 

Nemyslím jako vidět, myslím jako distribuovat. :) Máte šanci, ale musíte spěchat, než vám agenti z LionsGate Films přibouchnou prsty ve výtahu. Disney má totiž Židy rád a proto dává Melu Gibsonovi kopačky. Pořád vám nikdo nevygumoval z obličejů ty nechápavé výrazy? Dobře, začneme od začátku.

Mel Gibson se totiž jednoho krásného dne opil, málem sestřelil autem blíže neidentifikovatelný počet osob, domů a zvířat a když ho zastavili policisté, našli u něj láhev s tequilou. Už to samo o sobě by stačilo na zatykač nebo minimálně příkaz k protialkoholnímu léčení (na které Gibson dobrovolně nastoupil, vzhledem k tomu že se jedná o první přestupek, zřejmě ho žádný další postih nečeká), jenže Mel byl v náladě a zeptal se policistů, jestli náhodou nejsou Židé. Že prý Židy nesnáší. A to byl průšvih. Velký průšvih.

Gibsonovy protižidovské nálady už byly jemně patrné z Umučení Krista, ale tehdy se herec, režisér a producent dušoval, že tak to vůbec není a že má židovská obec tzv. vlčí mlhu. Teď se mlha rozplynula a židovská obec připravuje odvetu. Mel se přirozeně za svoje chování omluvil, ale manažeři u Disneyho mají slabší kardiostimulátory, a proto distribuci Apocalypta nabídnuli k volnému odprodeji. Zjevně s nelibostí pozorovali jaké škody může napáchat Cruisovo jančení na pohovce Oprah Winfrey, a to šlo tehdy jenom o falešné city. Tentokrát jde o náboženskou válku, což je situace za které hlavy nepadají po jedné, ale rovnou po tuctech. Tohle nemá Disney zapotřebí a tak nasazuje bleskurychlou zpátečku.

LionsGate Films má naopak zájem veliký a už několikrát v minulosti předvedlo, že si nebere v ožehavých případech servítky. Distribuce Smithova filmu Dogma nebo Mooreova Fahrenheit 9/11 mluví za vše. Ohroženo je každopádně datum premiéry. Pod hlavičkou Disneyho měl Apocalypto dorazit do kin už 8. prosince, ale co s ním bude teď, to je ve hvězdách. Na druhou stranu teď můžeme spekulovat nad tím, jestli se Disney zbavil tikající jaderné pumy, nebo vagónu zlatých ingotů. Myslím, že o návštěvě kina teď bude uvažovat většina Židů.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace