Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Guillermo del Toro oživí Frankensteinovo monstrum


ikona
Spooner
frankensteinGuillermo del Toro
Kdo si možná zahraje legendární monstrum? 

Guillermo del Toro patří mezi nejoceňovanější režiséry současnosti, za Tvář vody má doma Oscara a kritici i diváci na jeho filmy pořád dost slyší. Minulý rok si navíc napravil reputaci po propadáku Ulička přízraků a pro Netflix připravil jak hororový seriál Kabinet kuriozit, tak zejména výtečný animák Pinocchio, v němž ukázal, že i ohraná pohádka se dá pořád natočit z poměrně nápaditého a dojemného úhlu. Spolupráce se streamovacím gigantem bude navíc díky jejich exkluzivní smlouvě pokračovat i nadále. A vypadá to, že si del Toro již našel další projekt, který k jeho stylu sedí jako pr… na hrnec.

Ano, Guillermo del Toro se údajně chystá na jednu z největších hororových klasik, legendárního Frankensteina. Ostatně, už na konci loňského roku v jednom z rozhovorů uvedl, že jeho dalším kouskem bude nejspíš film o monstru, na němž pracuje několik let. A okolo adaptace slavného díla od Mary Shelley se del Toro potuloval už v roce 2008. Vzhledem k jeho lásce ke gotickým hororům se pak toto spojení vyloženě nabízí. Už před lety však režisér uvedl, že pokud by se mu legendární látka opravdu dostala do rukou, vydal by se spíše cestou dobrodružného film, v němž se bude hororová postava vyskytovat. Uvidíme, zda u tohoto nápadu vydržel i po letech. 

Oceňovaný tvůrce je pak údajně s přípravami už tak daleko, že už má vyhlídnutou i ústřední dvojici. Doktora Frankensteina by si tak mohl zahrát Oscar Isaac, role monstra by se však měl překvapivě zhostit Andrew Garfield. A to asi opravdu není první herec, který by nás do role žánrové ikony napadl. Netflix ani del Toro zatím spekulace nepotvrdily, natáčet by se však mělo údajně začít již letos v létě. Že by si tedy mexický rodák brzy splnil další režijní sen?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (13)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace