Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Druhý Avatar zlomil český rekord! Má největší tržby v historii


ikona
imf
Avatar: The Way of Waterčeská kinaJames Cameronnášvtěvnosttržby
James Cameron neboří jen světové rekordy, teď si odnáší i jeden zásadní český. 

James Cameron to opět dokázal. Že z druhého Avatara nejspíš bude obří hit tušil asi každý, že se mu ale přece jen znovu podaří překonat hranici 2 miliard dolarů (!), že se zapíše do historie jako jediný současný filmař, který natočil 3 dvoumiliardové snímky (!!) (ano, tři ze čtyř historicky nejúspěšnějších), a hlavně že i v naší zemičce vyžene davy lidí do přeplněných sálů, aby urval rekord nejvýdělečnějšího snímku v historii českých tržeb (!!!), to už chtělo buď opravdu kvalitní křišťálovou kouli, nebo skálopevné přesvědčení, že Železného Jima nemůže nic zastavit.

 

Povedlo se to navíc i přes to, že v českých i zámořských kinech musel Avatar definitivně ustoupit novinkám (M. Night Shyamalan a Jirka Langmajer jsou holt silní kádři). Jenže výdrž modrásků je zkrátka neuvěřitelná. Za uplynulý týden v českých kinech dokázal nasbírat dalších dvanáct milionů korun, což ho – v momentě kdy čtete tyto řádky - pasuje na snímek, který v českých kinech historicky utržil vůbec nejvyšší sumu. Doposud vedlo Bohemian Rhapsody s 268 miliony korun, ale neúnavný Cameron jej s druhým Avatarem trumfuje, a pokud výrazně nezpomalí, co do počtu diváků brzy porazí na hlavu i původního Avatara.

FILMY S NEJVYŠŠÍMI TRŽBAMI Z ČESKÝCH KIN 

Sluší se dodat, že právě na diváky má Bohemian Rhapsody pořád ještě náskok, ale na Camerona se chodí za podstatně dražší vstupné. Proto jasná výhra, co se tržeb týká. V historických tabulkách nejnavštěvovanějších filmů je Avatar: The Way of Water cca 46 tisíc duší pod Koljou a 134 tisíc diváků pod prvním Avatarem. Ten okupuje pátou příčku, nad ním jsou Černí baroni, Ženy v běhu, již zmíněný Bohemian Rhapsody a taky Tankový prapor se dvěma miliony platících diváků při tehdejší průměrné ceně vstupného něco málo přes deset Kčs.

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY ČESKÉ HISTORIE 

A mimochodem, jak to s návštěvností bylo před revolucí a taky odkud plyne mimo jiné obrovská popularita vinnetouovek, zjistíte tady.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (19)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace