Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Filmový Ghost of Tsushima se komplikuje


ikona
do_Od
Chad StahelskifilmGhost of TsushimahraJohn Wick 4natáčeníPlayStationThe Last of Us
V čem váznou přípravy na filmovou adaptaci hry Ghost of Tsushima? 

Režisér Chad Stahelski už má se čtyřkou Johna Wicka prakticky hotovo a před ním je momentálně jen propagační měsíc nebo dva, kdy se ale bude moci začít pomalu již soustředit na svůj příští projekt. Tím by pak navzdory před lety oznámenému rebootu Highlandera s Cavillem nebo nedávno oznámené adaptaci románů Black Samurai či dlouho spekulovaném komiksu Kill or Be Killed od Eda Brubakera mohl být filmový Ghost of Tsushima vycházející ze stejnojmenné populární hry pro PlayStation.

Herní adaptace teď slaví docela velký úspěch, nemalý podíl na tom má samozřejmě čerstvý seriál The Last of Us od HBO, jenž všem ukazuje, že hry mohou mít nejen skvělé akční sekvence, ale i famózní příběh – stačí se ho jen držet. Něco podobného (ačkoliv ne v takové míře) pak platí i o Ghost of Tsushima, hře zasazené do feudálního Japonska, které se ocitne pod mongolskou invazí. Ta dorazí i na maličký ostrov Tsushima, který obývá jeden místní samuraj Jin Sakai. Ten je ale nucen vstříc obří převaze zahodit své morální principy i kodex samuraje, aby pomohl zachránit nejen své blízké, ale i celý ostrov.

No a jak se zdá, převést tuhle hru na filmové plátno tak, aby to bylo autentické, až třeba do takové míry, jako výše zmíněné The Last of Us, není nic lehkého. Stahelski prozradil, že scénář je prakticky hotový, zádrhelem jsou ovšem finance, smlouvy a další tuna byrokratického bordelu, který ovšem musí tvůrci vyřešit předtím, než vůbec budou moci začít obsazovat, hledat lokace, chystat design a tak dále a tak dále…

…nicméně Stahelski zůstává pozitivní. Podle všeho má pro film parádní vizi plnou nejen japonských herců a působivých kulis, ale především silného a věrného zpracování. Navíc ve svém nadšení není sám, ale obklopil se lidmi, kteří jsou na tom podobně. Jakmile tedy (a snad se tak i stane) vyřeší všechny logistické obtíže, měli bychom se jako další věci od něj dočkat právě Tsushimy.

- - -

Vytáhni v hospodě: Příštími velkými herními projekty jsou Borderlands s brzy nejspíš tříoscarovou Cate Blanchett a Gran Turismo s Davidem Harbourem a Orlando Bloomem. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace