Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Avatar 2 doráží na Titanic, Kocoura v botách nejde zastavit


ikona
Cival
avataravatar 2avatar: the way of waterbillie eillishbrandon cronenbergdisneygerard butlerjames cameronkocour v botáchm3ganmeganmissingmuž jménem ottonezvěstnáplanesonytitanictom hankstržby
Kdy Avatar předežene megahitový Titanic režiséra Jamese Camerona? 

Už si na Avatar brousí zuby konkurence! A je vtipné, že je chlupatá a v kinech od prvního dne vedle Avatara. Jenže Kocour v botách má pořád neskutečnou výdrž (tentokrát propad pouzde o 10%) a jeho Poslední přání se tak mohlo na dlouhé týdny zakousnout do kinonabídky celého světa. Po mizerném startu se díky skvělým reakcím diváků a šeptandě protlačil už ke globálním 334 milionům dolarů. A taky k výhledu na to, že ve víkendovém pořadí přespříště už Avatar porazí (ne-li už za týden). Je to spíš taková úsměvná zajímavost, ale je fascinující, jak hezky se do dlouhodobé finanční výtěžnosti propisují kvality téhle nové animované klasiky.

 

Avatar: The Way of Water je ale samozřejmě úplně jiný level. Jeho výtrvalost je nadále ukázková (pokles jen o 22%!) a tržby bezmála bezprecedentní - když bychom tedy podobnou jízdu nezažili i s Titanicem a s prvním Avatarem. Modrásci uhájili trůn i o sedmém víkendu po sobě. Zájem už samozřejmě pomalu opadá, ale dalších 15 milionů a mezisoučet za 620 mega pomohly k přiblížení Cameronova blockbusteru na hranu americké historické top desítky.

 

Celosvětově je to samozřejmě mnohem velkolepější písnička, protože dvojka Avatara přepočítává už 2 miliardy a 116 milionů, čímž potvrzuje pozici mezi čtyřmi největšími globáními hitovkami historie a už začíná dotírat na bronzový Titanic - na něj mu zbývá přisypat už jen osmdesát melounů (na odskočený první Avatar a na Avengers: Endgame už samozřejmě nedosáhne). Takže... pár diváků přišlo. Železný Jim může být spokojený.  

Nová konkurence nedorazila. Nejvýš vyskočil další akční export z Indie Pathaan, jemuž stačilo šest milionů na páté místo. Zájem o vyslance téhle stále ještě exotické kinematografie roste týden od týdne, k pravidelnému uvádění v Česku to ale mají pořád hodně daleko. Alespoň zatím. 

 

V pátek sice bodoval koncertní film Billie Eillish, jenž si vysloužil skoro jeden a půl milionu z šesti stovek kin. Úřadoval v nich ale jen jeden den, proto se na chvost desítky mohly vecpat jiné (a vesměs obskurní) novinky: Jednak nový výstřední projekt mladého Cronenberga Infinity Pool, který si vydobyl necelé tři miliony dolarů - u něj potěší hlavně 88% pozitivních recenzí. A pak také necelý milion a půl vyneslo nasazení čínského megahitového sequelu Wandering Earth II s Andy Lauem. Ten ale pochopitelně vydělá ve své domovině klidně o miliardu dolarů víc než v amerických kinech. 

Opravdovým zážitkem je ale hlavně nasazení dalšího brakového náboženského dramatu s Kevinem Sorbem. Padlý Herkules z devadesátek se na bohabojné půdě zjevně našel, protože novinku s mocným názvem Left Behind: Rise of the Antichrist dokonce i režíroval! Hodnocení 4,8 z 10 na iMDb značí, že byste se jeho novince měli obloukem vyhnout, na tři miliony za víkend ze zámořských kin to ale stačilo.

Nabídka je prostě aktuálně mizerná  I třetí a čtvrtou pozici tedy drží staří známí, s čerstvými šesti miliony: Muž jménem Otto s Tomem Hanksem se díky pečlivému střádání posunul už na 46 milionů dolarů. Pro režiséra Marca Forstera jde o další moc hezký úspěch střední ráže. Ještě o třídu líp se daří hororu M3GAN. Ten sice v Americe na kilo těsně nedosáhne, ale dvojku si přesto snadno vyslouží a globální mezisoučet za průběžných 146 milionů dolarů je pro tenhle levný projekt parádním výsledkem.

V desítce ještě na šesté pozici figuruje hezky hodnocený desktopový thriller Nezvěstná, který skončí někde u třicítky z Ameriky - koneckonců stejně jako další akční béčko s Gerardem Butlerem Plane na sedmičce. Už by to ale fakt chtělo nové bijáky...

 

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se do multiplexů podívá animák Úžasný Mauric a komedie 80 for Brady, na čelo žebříčku si ale myslí hlavně Shyamalanova thrillerová novinka Někdo klepe na dveře.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (8)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace