Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Vřískot 6: Trailer

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek

Scream série

ukázka je hodně fajn.
btw Drew Barrymore na začátku 1. dílu byla fakt bomba 8):+

1 díl je kult. A taky díky téhle sérii vznikla užasná parodie Scary Movie 
ale nějak si nemůžu vybavit 4 a 5 díl.....
ale když tu píšete, že není potřeba je vidět ... 
855794
ukázka je hodně fajn. btw Drew Barrymore na začátku 1. dílu byla fakt bomba *8)**:+* 1 díl je kult. A taky díky téhle sérii vznikla užasná parodie Scary Movie  ale nějak si nemůžu vybavit 4 a 5 díl..... ale když tu píšete, že není potřeba je vidět ... 
Scream série
0 0
reagovat
reaguje na: jackb
No vidíš, to pravidlo závěrečných dílů trilogie o vracení se na začátek a odhalování zásadních nových skutečností je taky něco, nad čím jsem v kině u trojky trochu kroutil hlavou, protože nic takového jsem nikde před tím ani potom neviděl. Godfather, SW, BTTF, Matrix, Terminator, Alien, Indy, LOTR, Evil Dead, Blade, Freddy, Michael, Jason, atd. (v době, kdy to ještě byly trilogie), nikde nic. S přimhouřenýma očima možná Bourne, ale to je tak vše, respektive i kdyby se něco v hlubinách filmové historie našlo, rozhodně to nebylo žádné pravidlo. Tohle si imho taky vycucali z prstu, aby mohli ten narativ s Romanovým původem zabalit do nějakého určujícího konceptu celého filmu (jednička reagovala na slashery jako takové, dvojka na pokračování ve stylu všeho víc a trojka by jinak neměla nic, protože od druhých dílů dál už to tak nějak splývá). Škoda, že u trojky nikdy nedošlo na nějaký Cravenův director's cut, celkem by mě zajímalo, jak vypadala jeho původní vize.

V době premiéry dvojky jsem to s ní taky tak měl, ale s odstupem času cením o něco výš jedničku. Do kina jsem sice vyrazil díky Fukově povzbudivé recenzi v Cinemě dost natěšen, ale výsledek byl ještě lepší, než jsem doufal. Konečně film od fanoušků hororů pro fanoušky hororů. S tímhle receptem šli u jedničky do neprobádaných vod (byť sedmý Freddy ten meta přesah nakousl už pár let před tím), u dvojky a dál už měli cestičku umetenou a dalo se tušit, jak to bude vypadat a co může fanoušek od filmu zhruba čekat. Jinak mám ale dvojku s jedničkou téměř nastejno.

Jestli je nějaké pravidlo pro šestky, tak asi jen to, že až na pár čestných výjimek zvláště u hororů většinou nestojí za moc, tak snad se ho nebudou držet:D. Je fakt, že ten rozestup mezi trojkou, čtyřkou a pětkou umožnil tvůrcům reflektovat vývoj žánru a manévrovací prostor pro šestku mají v tomhle ohledu menší, ale něco by se ještě určitě našlo. Z fleku mně třeba napadá, že mohli nějak zareagovat na seriál, ať už jej dějově s šestkou propojit, nebo nějak tematizovat seriálové adaptace filmů/co funguje a co ne při přenášení značek do epizodického formátu, atd. Snad si pořádně vyhrají s tím městským prostředím (z traileru to vypadá, že jo) a nebude to tam jen proto, aby za každou cenu přišli s něčím novým.

P.S. Super pokec:+
855787
No vidíš, to pravidlo závěrečných dílů trilogie o vracení se na začátek a odhalování zásadních nových skutečností je taky něco, nad čím jsem v kině u trojky trochu kroutil hlavou, protože nic takového jsem nikde před tím ani potom neviděl. Godfather, SW, BTTF, Matrix, Terminator, Alien, Indy, LOTR, Evil Dead, Blade, Freddy, Michael, Jason, atd. (v době, kdy to ještě byly trilogie), nikde nic. S přimhouřenýma očima možná Bourne, ale to je tak vše, respektive i kdyby se něco v hlubinách filmové historie našlo, rozhodně to nebylo žádné pravidlo. Tohle si imho taky vycucali z prstu, aby mohli ten narativ s Romanovým původem zabalit do nějakého určujícího konceptu celého filmu (jednička reagovala na slashery jako takové, dvojka na pokračování ve stylu všeho víc a trojka by jinak neměla nic, protože od druhých dílů dál už to tak nějak splývá). Škoda, že u trojky nikdy nedošlo na nějaký Cravenův director's cut, celkem by mě zajímalo, jak vypadala jeho původní vize. V době premiéry dvojky jsem to s ní taky tak měl, ale s odstupem času cením o něco výš jedničku. Do kina jsem sice vyrazil díky Fukově povzbudivé recenzi v Cinemě dost natěšen, ale výsledek byl ještě lepší, než jsem doufal. Konečně film od fanoušků hororů pro fanoušky hororů. S tímhle receptem šli u jedničky do neprobádaných vod (byť sedmý Freddy ten meta přesah nakousl už pár let před tím), u dvojky a dál už měli cestičku umetenou a dalo se tušit, jak to bude vypadat a co může fanoušek od filmu zhruba čekat. Jinak mám ale dvojku s jedničkou téměř nastejno. Jestli je nějaké pravidlo pro šestky, tak asi jen to, že až na pár čestných výjimek zvláště u hororů většinou nestojí za moc, tak snad se ho nebudou držet*:D*. Je fakt, že ten rozestup mezi trojkou, čtyřkou a pětkou umožnil tvůrcům reflektovat vývoj žánru a manévrovací prostor pro šestku mají v tomhle ohledu menší, ale něco by se ještě určitě našlo. Z fleku mně třeba napadá, že mohli nějak zareagovat na seriál, ať už jej dějově s šestkou propojit, nebo nějak tematizovat seriálové adaptace filmů/co funguje a co ne při přenášení značek do epizodického formátu, atd. Snad si pořádně vyhrají s tím městským prostředím (z traileru to vypadá, že jo) a nebude to tam jen proto, aby za každou cenu přišli s něčím novým. P.S. Super pokec*:+*
855641
0 0
reagovat
Já bych se na tu Samaru Weaving moc netěšil, něco mi říká, že dopadne jak jiné kočičky, na které se lákalo u předchozích dílů.
855668
Já bych se na tu Samaru Weaving moc netěšil, něco mi říká, že dopadne jak jiné kočičky, na které se lákalo u předchozích dílů.
0 0
reagovat
reaguje na: Polux
Roman jí s Billyho otcem natočí a pak mu to ukáže a pak tam Sidney pokud se nepletu prozradí, že vlastně Billyho zmanipuloval jak přesně to udělat a že jak to svést na Cottona. Ono je to opravdu humpolácky řečené (chtělo by to lepší a hlubší vysvětlení- na druhou stranu už tak tam vysvětloval hrozně dlouho, takže chápu, že lidi by to už nudilo) a výrazně líp by to působilo, kdyby Angelina zůstala druhým vrahem (co si pamatuju, tak tu měl taky zmanipulovat, protože původně to měla být Sidneyina spolužačka ze střední co jí byla posedlá) - Romana by to líp prodalo jako postavu a hlavně schopného manipulátora (čímž by si člověk dokázal sám domyslet jak to bylo s Billym). To proč tak najednou měl potřebu nastoupit na scénu tam vyloženě nepadne, ale s tím jak celej film opakuje "Někdo chce zničit můj film" si myslím, že jenom chtěl aby i jeho díl Ostří byl podle skutečných událostí a tak si je snažil zařídit a podle pravidel třetích dílů (návrat k prvnímu dílu a uzavření kruhu) se rozhodl, že to je perfektní příležitost konfrontovat Sidney. Škoda že to donutili Cravena přestříhat, věřím že i přes Krugerův scénář se tam schovávala solidní pecka (celá scéna na place a finále před konfrontací ukazují Cravena v plné síle).

Jinak já měl vždycky trochu radši dvojku než jedničku (ikdyž jsou obě v rámci série nepřekonatelné pecky a co se žánru týče, tak taky skoro až Top). Já mám rád prostředí vysoký školy a tady je všechno dovedený k dokonalosti a scéna po nárazu toho policejního auta je napínavá jak svině + Olyphant mě během vyžvanění svého motivu hrozně baví.

Já věřím, že nebudou mít odvahu zbytečně zabrušovat někam, kam série nepatří (o to víc, když musejí fanoušky získat zpátky kvůli absenci Campbell). Reference už byly v traileru (Ghostface na začátku dýchá jako Michael a na konci když se objeví nápis Scream VI, tak zřetelně hraje ustřední melodie Pátku třináctého). Hlavně ten trailer působí hrozně svěže, protože čtyřka a pětka byly obě vlastně přeleštěná jednička (což není výtka, protože to fungovalo v rámci toho s čím to pracovalo "remake" a "requel"). A to je to čeho se trochu bojím já - co si vezmou na paškál teďka, protože žánr se prostě za tak krátkou dobu výrazně neposunul a nevím jestli jsou pravidla pro šestý díly sérií.
855641
Roman jí s Billyho otcem natočí a pak mu to ukáže a pak tam Sidney pokud se nepletu prozradí, že vlastně Billyho zmanipuloval jak přesně to udělat a že jak to svést na Cottona. Ono je to opravdu humpolácky řečené (chtělo by to lepší a hlubší vysvětlení- na druhou stranu už tak tam vysvětloval hrozně dlouho, takže chápu, že lidi by to už nudilo) a výrazně líp by to působilo, kdyby Angelina zůstala druhým vrahem (co si pamatuju, tak tu měl taky zmanipulovat, protože původně to měla být Sidneyina spolužačka ze střední co jí byla posedlá) - Romana by to líp prodalo jako postavu a hlavně schopného manipulátora (čímž by si člověk dokázal sám domyslet jak to bylo s Billym). To proč tak najednou měl potřebu nastoupit na scénu tam vyloženě nepadne, ale s tím jak celej film opakuje "Někdo chce zničit můj film" si myslím, že jenom chtěl aby i jeho díl Ostří byl podle skutečných událostí a tak si je snažil zařídit a podle pravidel třetích dílů (návrat k prvnímu dílu a uzavření kruhu) se rozhodl, že to je perfektní příležitost konfrontovat Sidney. Škoda že to donutili Cravena přestříhat, věřím že i přes Krugerův scénář se tam schovávala solidní pecka (celá scéna na place a finále před konfrontací ukazují Cravena v plné síle). Jinak já měl vždycky trochu radši dvojku než jedničku (ikdyž jsou obě v rámci série nepřekonatelné pecky a co se žánru týče, tak taky skoro až Top). Já mám rád prostředí vysoký školy a tady je všechno dovedený k dokonalosti a scéna po nárazu toho policejního auta je napínavá jak svině + Olyphant mě během vyžvanění svého motivu hrozně baví. Já věřím, že nebudou mít odvahu zbytečně zabrušovat někam, kam série nepatří (o to víc, když musejí fanoušky získat zpátky kvůli absenci Campbell). Reference už byly v traileru (Ghostface na začátku dýchá jako Michael a na konci když se objeví nápis Scream VI, tak zřetelně hraje ustřední melodie Pátku třináctého). Hlavně ten trailer působí hrozně svěže, protože čtyřka a pětka byly obě vlastně přeleštěná jednička (což není výtka, protože to fungovalo v rámci toho s čím to pracovalo "remake" a "requel"). A to je to čeho se trochu bojím já - co si vezmou na paškál teďka, protože žánr se prostě za tak krátkou dobu výrazně neposunul a nevím jestli jsou pravidla pro šestý díly sérií.
855578
1 0
reagují: Polux
reagovat
reaguje na: jackb
No právě, zrovna loni jsem si při příležitosti pětky dával po letech repete celé série najednou a pokud se pamatuju, tak tam Roman říká Sidney něco o tom, že práskl Billymu poměr její matky s jeho otcem, aby ji Billy následně zabil (do čehož pak zatáhl ještě Stua), což prostě znělo jako vycucané z prstu (asi proto, že - jak je u podobných retconů zvykem - taky bylo:D). Jednak nemohl vůbec tušit, jak Billy zareaguje (taky to mohlo dopadnout tak, že Billy zabije svého tátu a that’s it:D), jednak provést to sám a hodit to na Cottona bylo rozhodně jistější /jednodušší, než doufat, že to provede Billy/kdokoliv jiný, koho se dotýkaly aféry matky Sidney a ten to hodí na Cottona, ale především, kdyby se ve trojce ukázalo, že to byl ve skutečnosti Roman, dávalo by pak smysl, proč Sidney v jedničce i ve dvojce ignoruje (protože mu šlo jen o matku, zatímco ve trojce by se vymyslel nějaký důvod, proč se to změnilo) a dodalo by to vztahu mezi nimi mnohem větší dynamiku a Sidney silnější motivaci to s ním skoncovat.

Každopádně sice si do trojky sem tam rýpnu, ale vlastně ji mám rád a souhlasím, že v rámci slasherů obecně si nestojí zase tak špatně. Na jedničku s dvojkou se sice nechytá a to zklamání v kině, když byl člověk natěšen kvůli předchozím dvěma filmům, si pamatuju dodnes (kdyby alespoň ten Williamsonův debut, kvůli kterému se vykašlal na trojku, stál za to), ale postupem času se u mně dostavil "efekt T3", u které jsem to v kině o pár let později měl úplně stejně a až v průběhu let jsem obě trojky vzal na milost a nějaké kvality si v nich našel (T3 tedy o něco dříve a ve větším měřítku, ale nakonec i na ten třetí Scream došlo). Oba filmy mají prostě smůlu, že jejich předchůdci nastavili standard moc vysoko, no:).

Ať už bude šestka o čemkoliv, tak já hlavně doufám, že nadále zachovají ty unikátní prvky, které celá série až do pětky má (soustředění na oběti a nikoliv na zabijáky, reference na popkulturu i vlastní sérii, hraní si s žánrovými pravidly, atd.) a ideálně k tomu dodají zase něco nového/navíc, jako se jim to podařilo hned v několika předchozích dílech a budu zcela spokojen.  
855578
No právě, zrovna loni jsem si při příležitosti pětky dával po letech repete celé série najednou a pokud se pamatuju, tak tam Roman říká Sidney něco o tom, že práskl Billymu poměr její matky s jeho otcem, aby ji Billy následně zabil (do čehož pak zatáhl ještě Stua), což prostě znělo jako vycucané z prstu (asi proto, že - jak je u podobných retconů zvykem - taky bylo*:D*). Jednak nemohl vůbec tušit, jak Billy zareaguje (taky to mohlo dopadnout tak, že Billy zabije svého tátu a that’s it*:D*), jednak provést to sám a hodit to na Cottona bylo rozhodně jistější /jednodušší, než doufat, že to provede Billy/kdokoliv jiný, koho se dotýkaly aféry matky Sidney a ten to hodí na Cottona, ale především, kdyby se ve trojce ukázalo, že to byl ve skutečnosti Roman, dávalo by pak smysl, proč Sidney v jedničce i ve dvojce ignoruje (protože mu šlo jen o matku, zatímco ve trojce by se vymyslel nějaký důvod, proč se to změnilo) a dodalo by to vztahu mezi nimi mnohem větší dynamiku a Sidney silnější motivaci to s ním skoncovat. Každopádně sice si do trojky sem tam rýpnu, ale vlastně ji mám rád a souhlasím, že v rámci slasherů obecně si nestojí zase tak špatně. Na jedničku s dvojkou se sice nechytá a to zklamání v kině, když byl člověk natěšen kvůli předchozím dvěma filmům, si pamatuju dodnes (kdyby alespoň ten Williamsonův debut, kvůli kterému se vykašlal na trojku, stál za to), ale postupem času se u mně dostavil "efekt T3", u které jsem to v kině o pár let později měl úplně stejně a až v průběhu let jsem obě trojky vzal na milost a nějaké kvality si v nich našel (T3 tedy o něco dříve a ve větším měřítku, ale nakonec i na ten třetí Scream došlo). Oba filmy mají prostě smůlu, že jejich předchůdci nastavili standard moc vysoko, no*:)*. Ať už bude šestka o čemkoliv, tak já hlavně doufám, že nadále zachovají ty unikátní prvky, které celá série až do pětky má (soustředění na oběti a nikoliv na zabijáky, reference na popkulturu i vlastní sérii, hraní si s žánrovými pravidly, atd.) a ideálně k tomu dodají zase něco nového/navíc, jako se jim to podařilo hned v několika předchozích dílech a budu zcela spokojen.  
855415
1 0
reagují: jackb
reagovat
1 je najlepšia, lebo to má ten moment prekvapenia a je to ešte svieže. Ale aj 2, 4, a 5 sú hoodne dobré. Iba tá 3 je rozpačitá, ale tam to pojebalo štúdio, ktoré robilo na poslednú chvíľu kreatívne zmeny a Craven robil už len damage control. Stále je to fajn film. Za mňa je Scream kvalitatívne najlepšia hororová séria, by far. 
855545
1 je najlepšia, lebo to má ten moment prekvapenia a je to ešte svieže. Ale aj 2, 4, a 5 sú hoodne dobré. Iba tá 3 je rozpačitá, ale tam to pojebalo štúdio, ktoré robilo na poslednú chvíľu kreatívne zmeny a Craven robil už len damage control. Stále je to fajn film. Za mňa je Scream kvalitatívne najlepšia hororová séria, by far. 
1 0
reagovat
prvé dve treba vidieť, už len kvôli tomu, že sú to kurva dobré filmy
855507
prvé dve treba vidieť, už len kvôli tomu, že sú to kurva dobré filmy
3 0
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
No právě. Po kouknutí na dnešní trailer jsem si uvědomil, že už jsem s ní dlouho nic neviděl:D
855466
No právě. Po kouknutí na dnešní trailer jsem si uvědomil, že už jsem s ní dlouho nic neviděl*:D*
855465
1 0
reagovat
reaguje na: Papricek
Doporučuji čtvrtý, za mě je až na závěr MNOHEM lepší, než pátý.

Ale nemá Jennu Ortegu, no.
855465
Doporučuji čtvrtý, za mě je až na závěr MNOHEM lepší, než pátý. Ale nemá Jennu Ortegu, no.
855422
2 0
reagují: Papricek
reagovat
Díky oběma. Jedničku jsem kdysi nejspíš viděl, ale už si to nepamatuju. Ale ukecali jste mě.
855464
Díky oběma. Jedničku jsem kdysi nejspíš viděl, ale už si to nepamatuju. Ale ukecali jste mě.
2 0
reagovat
reaguje na: Papricek
Dá se to zvládnout samostatně (film všechno vysvětlí), ale jedničku by to podle mě určitě chtělo vydět taky (člověk si víc užije citaci scén, odkazování a propojení postav).
855433
Dá se to zvládnout samostatně (film všechno vysvětlí), ale jedničku by to podle mě určitě chtělo vydět taky (člověk si víc užije citaci scén, odkazování a propojení postav).
855422
1 0
reagovat
reaguje na: Papricek
Prezijes to i bez nich, ale minimalne první dil je fakt naprostej zaklad a nelze bez nej existovat :))
855427
Prezijes to i bez nich, ale minimalne první dil je fakt naprostej zaklad a nelze bez nej existovat *:))*
855422
4 0
reagovat
Když se chci podívat na 5. díl, budu muset znát i ty předchozí?
855422
Když se chci podívat na 5. díl, budu muset znát i ty předchozí?
2 0
reagují: (=LIFTY=), jackb, TedGeorge
reagovat
reaguje na: Polux
Rozhodně se nehádám, že s Williamsonem by to bylo někde jinde a že trojka je nejhorší díl série (na druhou stranu co by žánrový kolegové dali za to, aby jejich nejhorší zářez v sérii měl tyhle kvality).

Tak on nikdy ale nebyl ten kdo vymyslel Ghostface nebo připravil řáděnív jedničce. On jenom zařídil smrt Maureen a to co se dělo dál už bylo na Billiho a Stua. Jako má to díry a nebudu si nic nalhávat, ale taky nemusel do premiéry jedničky Ostří tušit, že je to spojené s Billym a s tím co udělali Maureen (tím se dá okecat dvojka) a potom se teda Sidney vypaří a on jí potřebuje nějak najít = musí se dostat k režii Ostří 2 (to nevýjde a tak čeká až mu přiklepnout 3) a pak musí dostat na plac někoho, kdo by mohl vědět kde je (Dewey) + jsou postavy v tomhle světě hrozně filmově uvědomělé a dodržují pravidla žánru, takže musíme počítat, že i Roman jakožto Hollywoodský režisér se jich bude držet:D. Jako opakuji duzny tam jsou, ale narozdíl od jiných sérií s podobným twistem tady si to dokážu jakž takž okecat, aby mě z toho na konci nebolela hlava;).

Takhle původní děj šestky měl být před tím než jim dala vale Campbell o tom, že vrah/vrazi měli zaměřit na všechny přeživší ze všech předchozích dílů. Podle promo obrázků má být Kirby policajtka a předpokládám, že jejího parťáka bude hrát Mulroney a nebál bych se dát ruku do ohně za to, že místo něj před odchodem Campbell, tam měl být Dempsey, ale potom jeho přítomnost najednou postrádala logiku. Ale je otázka kolik tam z toho zbylo. Podle mě to zase bude nějak souviset s Barrerou, když všechny linky na tom plakátu vedou k ní (už stačí, že všechny ty tečky jsou bíle a tečka Stua je růžouvá - to zas na internetu létají teorie o tom, že žije a já si myslím, že tvůrcischválně všechny trolí:D).
855415
Rozhodně se nehádám, že s Williamsonem by to bylo někde jinde a že trojka je nejhorší díl série (na druhou stranu co by žánrový kolegové dali za to, aby jejich nejhorší zářez v sérii měl tyhle kvality). Tak on nikdy ale nebyl ten kdo vymyslel Ghostface nebo připravil řáděnív jedničce. On jenom zařídil smrt Maureen a to co se dělo dál už bylo na Billiho a Stua. Jako má to díry a nebudu si nic nalhávat, ale taky nemusel do premiéry jedničky Ostří tušit, že je to spojené s Billym a s tím co udělali Maureen (tím se dá okecat dvojka) a potom se teda Sidney vypaří a on jí potřebuje nějak najít = musí se dostat k režii Ostří 2 (to nevýjde a tak čeká až mu přiklepnout 3) a pak musí dostat na plac někoho, kdo by mohl vědět kde je (Dewey) + jsou postavy v tomhle světě hrozně filmově uvědomělé a dodržují pravidla žánru, takže musíme počítat, že i Roman jakožto Hollywoodský režisér se jich bude držet*:D*. Jako opakuji duzny tam jsou, ale narozdíl od jiných sérií s podobným twistem tady si to dokážu jakž takž okecat, aby mě z toho na konci nebolela hlava*;)*. Takhle původní děj šestky měl být před tím než jim dala vale Campbell o tom, [spoiler]že vrah/vrazi měli zaměřit na všechny přeživší ze všech předchozích dílů. Podle promo obrázků má být Kirby policajtka a předpokládám, že jejího parťáka bude hrát Mulroney a nebál bych se dát ruku do ohně za to, že místo něj před odchodem Campbell, tam měl být Dempsey, ale potom jeho přítomnost najednou postrádala logiku.[/spoiler] Ale je otázka kolik tam z toho zbylo. Podle mě to zase bude nějak souviset s Barrerou, když všechny linky na tom plakátu vedou k ní (už stačí, že všechny ty tečky jsou bíle a tečka Stua je růžouvá - to zas na internetu létají teorie o tom, že žije a já si myslím, že tvůrcischválně všechny trolí*:D*).
855305
2 0
reagují: Polux
reagovat
Za mě spokojenost,trailer mohl být sice kratší ale materiál vypadá líp než trailer na pětku která byla pak příjemným překvapením.Snad to bude taky dávat trochu smysl v rámci žánru a série. 
855392
Za mě spokojenost,trailer mohl být sice kratší ale materiál vypadá líp než trailer na pětku která byla pak příjemným překvapením.Snad to bude taky dávat trochu smysl v rámci žánru a série. 
1 0
reagovat
reaguje na: jackb
Kruger za Williamsona (jsem zvědavý na jeho novinku Sick) nebyla šťastná volba, no. Od Scream 3 ho fakt nemám rád a bál jsem se ho i loni u Mavericka:D.

Jako já chápu, že celá trojka je postavena okolo toho tématu vracení se zpět na začátek, kruh se uzavřel, atd. a nějak to s jedničkou propojit museli, ale jednak jak píšeš nemá Sidney s Romanem ve filmu prakticky žádný vztah (myšleno mezi postavami) - na rozdíl od jedničky a dvojky (s Loomis sice moc ne, ale s Mickeym jo) - a jednak tyhle puppet master vysvětlovačky mají všechny do jedné ten samý problém, ať už jde o Scream 3, Spectre nebo E IX ve SW - nějak smysluplně vysvětlit, proč se celou dobu držel záporák v pozadí a proč najednou vystoupil ze stínu a rozhodl se vzít věci do vlastních rukou.

Přitom tehdy úplně stačilo, kdyby se ukázalo, že Billy a Stu o tom, že matku Sidney zabili prostě kecali, aby ji zranili/zamachrovali před ní a byl to ve skutečnosti zhrzený Roman, přičemž ten kill fest, který ve trojce rozpoutá (tím, že z něj nelogicky udělali jediného vraha ve filmu má nejvyšší bodycount ze všech zabijáků v sérii:D), by zdůvodnili tak, že někdo po letech náhodou přišel na to, že matku Sidney zabil on a ten někdo to chtěl Sidney prozradit, bla bla bla, prostě nějaký rozumný důvod, proč její postavu z exilu vytáhnout do Hollywoodu a bylo by to úplně ok včetně toho, proč v jedničce a dvojce Roman na Sidney kašle, zatímco ve trojce jí najednou chce zabít.

Jestli v šestce přijdou s něčím podobným stran Gale (ta hláška Ghostface na konci traileru to trochu naznačuje), tak doufám, že logicky vysvětlí, proč se najednou po 25 letech někdo zaměřil právě na ni a co ten dotyčný jako dělal doteď:D.    
855305
Kruger za Williamsona (jsem zvědavý na jeho novinku Sick) nebyla šťastná volba, no. Od Scream 3 ho fakt nemám rád a bál jsem se ho i loni u Mavericka*:D*. Jako já chápu, že celá trojka je postavena okolo toho tématu vracení se zpět na začátek, kruh se uzavřel, atd. a nějak to s jedničkou propojit museli, ale jednak jak píšeš nemá Sidney s Romanem ve filmu prakticky žádný vztah (myšleno mezi postavami) - na rozdíl od jedničky a dvojky (s Loomis sice moc ne, ale s Mickeym jo) - a jednak tyhle puppet master vysvětlovačky mají všechny do jedné ten samý problém, ať už jde o Scream 3, Spectre nebo E IX ve SW - nějak smysluplně vysvětlit, proč se celou dobu držel záporák v pozadí a proč najednou vystoupil ze stínu a rozhodl se vzít věci do vlastních rukou. Přitom tehdy úplně stačilo, kdyby se ukázalo, že Billy a Stu o tom, že matku Sidney zabili prostě kecali, aby ji zranili/zamachrovali před ní a byl to ve skutečnosti zhrzený Roman, přičemž ten kill fest, který ve trojce rozpoutá (tím, že z něj nelogicky udělali jediného vraha ve filmu má nejvyšší bodycount ze všech zabijáků v sérii*:D*), by zdůvodnili tak, že někdo po letech náhodou přišel na to, že matku Sidney zabil on a ten někdo to chtěl Sidney prozradit, bla bla bla, prostě nějaký rozumný důvod, proč její postavu z exilu vytáhnout do Hollywoodu a bylo by to úplně ok včetně toho, proč v jedničce a dvojce Roman na Sidney kašle, zatímco ve trojce jí najednou chce zabít. Jestli v šestce přijdou s něčím podobným stran Gale (ta hláška Ghostface na konci traileru to trochu naznačuje), tak doufám, že logicky vysvětlí, proč se najednou po 25 letech někdo zaměřil právě na ni a co ten dotyčný jako dělal doteď*:D*.    
855293
2 0
reagují: jackb
reagovat
Ja som spokojny, trailer potesil a ghostface s brokovnicou je top.
Inak ked som videl tu masku, prva vec co mi napadla, bol novy Halloween. Tiez taka zasla a popraskana, tak snad to bola len jedina podobnost a Scream nebude mat podobny kvalitativny upadok.
855294
Ja som spokojny, trailer potesil a ghostface s brokovnicou je top. Inak ked som videl tu masku, prva vec co mi napadla, bol novy Halloween. Tiez taka zasla a popraskana, tak snad to bola len jedina podobnost a Scream nebude mat podobny kvalitativny upadok.
2 -1
reagovat
reaguje na: Polux
Možná bude jeden z mála, ale mě to odhalení Romana jako bráchy nikdy nevadilo. Co už bylo znatelně horší, tak to že spolu neměli Roman a Sidney před tím žádné scény a celkově tam Roman moc nebyl, takže samotná konfrontace na konci nefungovalo jak měla. A hra na hledání vraha taky nefungovala nějak dobře, protože jsou tam cítit ty brutální střihy - zcela evidentní vystříhání druhého vraha (minimálně scéna na place Ostří 3 nešla provést v jedné osobě), vedlejší postavy na sérii opravdu nijaké (snad jediná Angelina tam má nějakou charakteristiku - proč asi?:D). Vždycky jsem měl rád jak byly první tři díly dějově semknuté.

Ale jinak nápad s vícero zabijáky co jdou po hlavních postavách zní hrozně super. Minimálně se děj má odehrávat snad během Halloweenské noci (včetně první vraždy), tak minimálně jedna dlouhá naháněčka by to být mohla.
855293
Možná bude jeden z mála, ale mě to odhalení Romana jako bráchy nikdy nevadilo. Co už bylo znatelně horší, tak to že spolu neměli Roman a Sidney před tím žádné scény a celkově tam Roman moc nebyl, takže samotná konfrontace na konci nefungovalo jak měla. A hra na hledání vraha taky nefungovala nějak dobře, protože jsou tam cítit ty brutální střihy - zcela evidentní vystříhání druhého vraha (minimálně scéna na place Ostří 3 nešla provést v jedné osobě), vedlejší postavy na sérii opravdu nijaké (snad jediná Angelina tam má nějakou charakteristiku - proč asi?*:D*). Vždycky jsem měl rád jak byly první tři díly dějově semknuté. Ale jinak nápad s vícero zabijáky co jdou po hlavních postavách zní hrozně super. Minimálně se děj má odehrávat snad během Halloweenské noci (včetně první vraždy), tak minimálně jedna dlouhá naháněčka by to být mohla.
855290
2 0
reagují: Polux
reagovat
Yippee-ki-yay Ghostface fanboys, jako fanoušek série musím konstatovat, že to vypadá skvěle:). Jakmile se objeví stará známá maska za doprovodu starého dobrého hlasu od Jacksona, tak na tváři okamžitě nabíhá spokojený úsměv.

Campbell jako jeden z maskotů celé série sice trochu chybí, ale jinak se zdá, že se pokračuje v duchu povedené pětky. K tomu dream team casting (Ortega a hlavně Weaving mňam:)), neokoukané prostředí velkoměsta, kde je spousta příležitostí ukázat v sérii něco nového a možná malinký upgrade celého konceptu, viz vražedná "síň slávy".

Kdyby se konečně tvůrci odchýlili od provařené dvojice zabijáků a ještě k tomu v kombinaci muž/žena a zabijáků bylo nezávisle na sobě třeba pět - taková variace na hru "kdo zabije hlavní postavu, ten vyhraje", tak by to bylo přímo super.

Jen doufám, že se nebude příliš retconovat a "šokující" killer identity twist na konci nebude o tom, kdo je zase čí (nevlastní) příbuzný, protože ve trojce to vůbec nefungovalo. Každopádně každý díl viděn v kině a tenhle nebude výjimkou:).   
855290
Yippee-ki-yay Ghostface fanboys, jako fanoušek série musím konstatovat, že to vypadá skvěle*:)*. Jakmile se objeví stará známá maska za doprovodu starého dobrého hlasu od Jacksona, tak na tváři okamžitě nabíhá spokojený úsměv. Campbell jako jeden z maskotů celé série sice trochu chybí, ale jinak se zdá, že se pokračuje v duchu povedené pětky. K tomu dream team casting (Ortega a hlavně Weaving mňam*:)*), neokoukané prostředí velkoměsta, kde je spousta příležitostí ukázat v sérii něco nového a možná malinký upgrade celého konceptu, viz vražedná "síň slávy". Kdyby se konečně tvůrci odchýlili od provařené dvojice zabijáků a ještě k tomu v kombinaci muž/žena a zabijáků bylo nezávisle na sobě třeba pět - taková variace na hru "kdo zabije hlavní postavu, ten vyhraje", tak by to bylo přímo super. Jen doufám, že se nebude příliš retconovat a "šokující" killer identity twist na konci nebude o tom, kdo je zase čí (nevlastní) příbuzný, protože ve trojce to vůbec nefungovalo. Každopádně každý díl viděn v kině a tenhle nebude výjimkou*:)*.   
2 -1
reagují: jackb
reagovat
Jo, hodně se mi to líbí. Nové prostředí je ku prospěchu, absence Sidney mi ani nevadí. Začátek traileru zřejmě potvrzuje dřívější prohlášení, že tento Ghostface bude nejbrutálnější. Dost se těším.
Jen škoda, že trailer propálil přítomnost minimálně 2 vrahů (nedivil bych se, kdyby jich tentokrát bylo i víc a šlo o nějaký kult)
855285
Jo, hodně se mi to líbí. Nové prostředí je ku prospěchu, absence Sidney mi ani nevadí. Začátek traileru zřejmě potvrzuje dřívější prohlášení, že tento Ghostface bude nejbrutálnější. Dost se těším. Jen škoda, že trailer propálil [spoiler]přítomnost minimálně 2 vrahů (nedivil bych se, kdyby jich tentokrát bylo i víc a šlo o nějaký kult)[/spoiler]
1 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se