Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Marvelovky se po třech letech vrací do Číny


ikona
do_Od
Ant-Man: QuantumaniaBlack Panther: Wakanda ForeverČínaDisneykinoMarvelpremiératrh
Velká čínská zeď byla opět zdolána... alespoň prozatím. 

Poprvé od roku 2019 a po zdolání celého toho nekonečného martyria s pandemií otevřela Čína své brány novým marvelovkám. Tamější režim totiž právě schválil premiéry dvojky Black Panthera, jenž si ve zbytku světa odbyl premiéru na podzim loňského roku, a trojky Ant-Mana, který do kin vstoupí příští měsíc. Disney tak slaví a čínští fanoušci unavení ze stahování bootlegů též. To ale neznamená, že má Marvel potažmo Hollywood vyhráno.

Panther dorazí do čínských kin 7. února, Quantumania pak přesně o deset dní později 17. února. To znamená, že se budou v kinech lehce tlačit a bude zajímavé sledovat, jak si s tou situaci tamější trh poradí. Panther totiž zároveň brzy přistane i na Disney+, zatímco Ant-Man je pro změnu začátkem páté fáze MCU a v době čínské premiéry o něj bude velký zájem i ve zbytku světa, kde jde taky do kin. Obojí však bylo a bude hitem s Čínou i bez ní.

Nicméně peněz z Číny přiteklo díky marvelovkám studiu Disney pokaždé dost. A kdo ví, o kolik desítek až stovek milionů víc by vydělaly Black Widow, Shang-Chi, Eternals, druhý Doctor Strange, čtvrtý Thor nebo třetí Spider-Man, kdyby tam rovněž startovaly. Na druhou stranu čínský trh je už pár let soběstačný a pravidelně dokazuje, že doby, kdy Hollywood potřeboval jako sůl, jsou dávno pryč. Právě tučná nabídka domácí tvorby často utlačuje americký export do takové míry, že pak The Batman vydělá jen 25 míčů. Jistě, furt tady jsou giganti typu Avatar: The Way of Water, jenž si z Číny v době psaní odnes luž více než 220 milionů dolarů, něco podobného ale bude mít problém zopakovat i ten Marvel. Přidejte nízká procenta pro studia z čínských tržeb a máte zkrátka situaci, kdy odklepnutí tamější premiéry bohužel neznamená to samé, co dřív.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace