Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Coppolovo Megalopolis má mega problémy


ikona
Mr. Hlad
adam driveraubrey plazadustin hoffmanfrancis ford coppolamegalopolis
Na place to asi žádná sranda nebude 

Francis Ford Coppola je filmařský génius. I kdyby natočil jen Kmotra a zbytek kariéry věnoval Slunečné, nikdo by mu neodpáral zásluhy. Krom jednoho z nejlepších filmů všech dob má ale na kontě i ApokalypsuVyvolávače deště, opulentního Drákulu, geniální Rozhovor a spoustu dalších pecek. Dlouhé roky se chystal na svůj vysněný projekt Megalopolis a skončilo to tak, že se rozhodl financovat si ho sám. 

Příběh o architektovi, jenž se po strašlivé katastrofě rozhodne přestavět trosky New Yorku na utopické město, má stát 120 milionů dolarů a jde to z Coppolovy kapsy a před kameru se mu povedlo zlákat Adama Drivera, Aubrey Plaza, Shiu LaBeoufa, Dustina Hoffmana nebo Foresta Whitakera, ale vypadá to, že problémy jsou spíš za kamerou. Stačí si vzpomenout na natáčení Coppolovy Apokalypsy a člověk ví, že má co dělat s megalomanem. Teď tohohle megalomana nikdo nehlídá. 

Sám Coppola situaci nekomentoval, podle všeho však jeho projekt opustil komplet tým tvůrců vizuálních efektů včetně Marka Russella, který mu měl šéfovat, designérky Beth Mickle a art directora David Scott. Natáčení je údajně jeden velký bordel a vypadá to, že Coppolových 120 milionů by nemuselo stačit. S podobnými problémy se ale režisér potýkal jak u zmíněné Apokalypsy, tak i u Drákuly a nakonec to dotáhl do konce. Jenže kvůli vlastnímu financování to bude mít možná trošku složitější. Vydyndat prachy ze studia za jistých okolností jde, ovšem Coppola má svoje limity. Snad se situace uklidní, byla by škoda, kdyby Megalopolis nikdy nespatřilo světlo světa jen kvůli tomu, že Coppola je… prostě Coppola. 

---

Vytáhni v hospodě: Coppola má projekt v hlavě už od osmdesátých let a málem se začalo točit v roce 2001. Bohužel den před útokem na Světové obchodní centrum, takže z toho nic nebylo.

---

EDIT: Francis Ford Coppola už všechno popřel a na jeho stranu se postavil i Adam Driver. Všechno je prý v pohodě.  

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace