Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #698 o Supermanovi a Glass Onion


ikona
do_Od
Daniel CraigGlass OnionRian JohnsonSupermanvíkendový výplach
Superman s Nicem Cagem žije, v Británii chodí divně a Rian Johnson je ještě větší puntičkář, než jste si mysleli. 

První letošní výplach

Ujištění týdne

Tahle zpráva na samostatnou novinku nevydá, tak ji sfoukneme alespoň tady. Fandové totiž v posledních týdnech zkouší zhmotnit sen o pokračování sólového Star Wars filmu s Hanem Solem skrze všelijaké hashtagy a všetečně dotazy na tvůrce. Sám režisér Ron Howard teď nicméně všechny ujistil, že Lucasfilm má momentálně zcela jiné priority, a na dvojku tak můžeme zapomenout. A je to nejspíš dobře.

Herci týdne

Můžete se jim smát, můžete se na některé jejich filmy dívat skrze prsty, faktem ovšem je, že jakmile Brendan Fraser nebo Adam Sandler dostanou do rukou parádní scénář a schopného režiséra, můžou se směle měřit s těmi nejlepšími ze své generace. A teď si tihle dva sympaťáci sedli k jednomu stolu, aby si pokecali o filmech.

Rozbor týdne

Jestli bylo pokračování Na nože na něco bohaté, tak to byly všelijaké skryté odkazy a narážky nejen na současné dění a témata, ale i ostatní popkulturu. Jenom najít a vysvětlit všechny easter eggy by asi vyžadovalo samostatný článek. Že tenhle film není k analýze žádná sranda pak dokazuje i následující video režiséra Riana Johnsona, kterak mu trvá dvacet minut vysvětlit pouze scénu s příjezdem na ostrov.

Rozhovor týdne

A Rian Johnson podruhé. Tentokrát naproti režisérovi Josephu Kosinskimu, kterak si povídají o Maverickovi, Glass Onion, a všem s jejich prací souvisejícím. Docela vydatná konverzace, ostatně jako obvykle u téhle série.

Přízvuk týdne

Rian Johnson potřetí? Tak trochu. Pokud jste viděli Na nože i pokračování Glass Onion v originálním znění, asi jste postřehli, že Daniel Craig v těch filmech nezní jako Daniel Craig. Má totiž fakt extrémní jižanský přízvuk, taková bizarní součást jeho persony. A teď se o něj pokusili taky ostatní herci z Glass Onion.

Superman týdne

Mrzí vás, že jste nikdy nedostali Supermana s tváří Nicolase Cage? Tak díky tomuhle bizarnímu animáku už nemusí. Wow.

Chůze týdne

Britové byli odjakživa trochu divní. Mají vlastní humor, vlastní ostrov (dokonce několik), a teď už i vlastní chůzi. Ta se poprvé objevila ve skeči skupinky Monty Python, nyní ovšem uznávaný britský deník British Medical Journal doporučil lidem, aby si ji sami vyzkoušeli, protože má blahodárné účinky na jejich tělo a energii. Vážně.

Fakta týdne

No a když už tady padla zmínka o Supermanovi, věděli jste, že nemůže vždycky létat? Jak zní jeho prostřední jméno? Kdo měl původně být jeho nemesis? A proč nenosí masku? Všechno tohle a víc se teď dozvíte z následujícího přehledu.

Mash-up týdne

Miluju filmové mash-upy a kdybych nebyl líný a uměl trochu líp stříhat, už bych dávno nějaký taky zkusil vyrobit. Naštěstí se ale pořád najde dost lidí, kterým se s tím patlat chce, a konkrétně třeba tenhle následující sestřih je docela slušná ukázka toho nejlepšího, co jsme na poli filmové zábavy v tom uplynulém roce dostali. Klidně ale v diskuzi nahazujte další.

Duel týdne

Kolega Hlad se vás minule ptal, koho byste rádi viděli v rolích Janka a Petra Máchala v remaku S čerty nejsou žerty. Ze všech tipů mi přišli nejzábavnější Ben Affleck a Matt Damon, a teď s nimi tu verzi chci vidět.

Dneska se podíváme na to, co nás čeká. Místo nejočekávanějšího filmu roku 2023 by mě ale zajímalo, kterého filmu se bojíte nejvíc, že vás zklame, a proč. Názvy klasicky do předmětu, v textu se rozepište.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (16)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace