Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Bledé modré oko je temnou detektivkou se slabým scénářem


ikona
Spooner
Bledé modré okochristian balenetflixprvní reakcescott cooper
Máme se těšit na dobovou kriminálku, v níž se objeví i Edgar Allan Poe?  

Začátek roku je pomalu za dveřmi a my už se tak začínáme těšit na nadějné tituly ročníku 2023. A jedním z prvních kandidátů, který nám může naservírovat pořádně temnou podívanou, je bezpochyby netflixovská kriminálka Bledé modré oko. V ní Christian Bale ztvární detektiva, jenž musí v 19. století vyřešit brutální vraždu mladého kadeta a spojit přitom své síly s mladíkem jménem Edgar Allan Poe. Upoutávky nešetřily ponurou atmosférou, lákaly na poctivou kriminální žánrovku a režisér Scott Cooper už nám zvládl udělat radost např. westernem Nepřátelé. Jenže ohlasy zahraničních novinářů bohužel naznačují, že tentokrát nám asi zase tak hutný zážitek nenadělí.

Na Rottenech totiž aktuálně svítí 66 % pozitivních recenzí s ratingem 6.1, což značí spíše kriminální průměr. Kritici se pak shodnou v tom, že se snímek může pochlubit velmi silným obsazením v čele s prvotřídním Christianem Balem a čím dál lepším Harrym Mellingem. Scott Cooper pak nezapře svůj cit pro skvělý vizuál a hraní si s parádní temnou gotickou atmosférou. Jenže ani tyto klady údajně nedokáží film dostat do nadprůměru. 

Nohy mu totiž razantně podráží slabý scénář, který se sice snaží pracovat s poetikou a motivy Edgara Allana Poea, samotný spisovatel by však při čtení scenáristické práce údajně moc radost neměl. Příběh má prý dost děr, je až příliš melancholický, utahaný, bere se až moc vážně a vlastně diváka ničím příliš nestrhne. A závěrečný twist taky neudělal všem radost. Bledé modré oko tak zůstalo podle všeho někde na půli cesty a i přes fajnové řemeslo a správně ponurý feeling bude nejspíš skrývat více scenáristických problémů, než jsme čekali.


© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace