Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nolan pro Oppenheimera natočil atomový test bez CGI


ikona
do_Od
atomový testbombaCGIChristopher NolanOppenheimer
Christopher Nolan zopakoval Trinity test bez použití CGI. 

Trinity neboli historicky první jaderný test provedly Spojené státy americké na území Nového Mexika v roce 1945. Byl to takový začátek cesty, která později vedla ke zničení Hirošimi a Nagasaki v odvetě za Pearl Harbor. Slavný režisér Christopher Nolan o tomhle všem bude každopádně vyprávět ve svém novém snímku Oppenheimer o strůjci tohoto ničitele světů, jehož si zahraje fantastický Cillian Murphy. Ve filmu se ale dočkáme taky Emily Blunt, Roberta Downeyho Jr. nebo Matta Damona. No a jak teď vyšlo najevo z nového rozhovoru pro magazín Total Film, věčný perfekcionista Nolan se při natáčení onoho atomového testu odmítal spokojit s použitím CGI, a tak prostě natočil vlastní simulovanou detonaci.

V rozhovoru Nolan popsal, jak zkraje produkce najal experta přes vizuální efekty Andrew Jacksona, a jak společně dlouho řešili právě proces, při kterém by mohli natočit onen atomový test s co nejmenším množstvím CGI a naopak s co nejvíce praktickými efekty. V podstatě to chtělo hodně trpělivosti, ideální počasí a tunu organizování, nakonec to ale podle všeho zvládli. Konverzace se studiem a pojišťovnami ohledně toho musela být jistě zábavná. Nolan dodal, že práce na tomhle filmu byla jedna z nejnáročnějších, co kdy zažil, ale díky skvělému štábu vše fungovalo, jak mělo. Film je každopádně nyní v postprodukci. Tak snad to vynaložené úsilí bude stát za to a v kinech nás Nolan taky všechny odpálí. Premiéra je v plánu na léto příštího roku.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace