Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Režisér Tygra a draka chystá biografii Bruce Lee


ikona
Mr. Hlad
ang leebruce leeenter the dragon
Bruce Lee podle Anga Lee 

Ačkoliv zemřel v pouhých dvaatřiceti letech, ovlivnil Hollywood jako málokdo. Bruce Lee byl první Asiat, jenž uspěl v amerických filmech, představil západnímu publiku bojová umění a jeho filmy ovlivnily následující generace fanoušků i akčních hvězd, které se k němu dodnes odkazují. Zemřel těsně před tím, než mu celý filmový svět mohl ležet u nohou, ale evidentně se na něj nezapomíná. V roce 1993 natočil jeho biografii Dračí život Bruce Lee Rob Cohen a v roce 2016 se Lee stal hrdinou akčního dramatu „prý“ podle skutečné události Birth of the Dragon. A teď ho čeká další filmový pomník. A mohl by stát za to. 

Zatím nepojmenovaný film totiž bude točit Ang Lee. Člověk, který má na kontě Tygra a drakaPí a jeho život nebo prvního Hulka a doma na návštěvy machruje se dvěma soškami Oscarů. Podle všeho jde o jeho vysněný projekt, na němž pracuje několik posledních let a nejenom on. Hlavní roli si totiž zahraje jeho syn Mason Lee. Ten má za sebou pár asijských snímků a mihl se ve dvojce Pařby ve Vegas, ale táta snad ví, co dělá. Mason Lee se prý navíc na roli připravuje hodně poctivě, tak snad tátu a diváky nezklame. 

V každém případě Ang Lee chce vyprávět příběh o tom, jak Bruce Lee musel bojovat z předsudky a rasismem, pro Američany byl moc asijský, pro Asiaty zase málo. Ale možná i díky tomu a tvrdé dřině dokázal to, co dokázal. Poslední verzi scénáře napsal Dan Futterman, který má na kontě Capoteho nebo Hon na lišku a biografie mu evidentně jdou. 

---

Pusťte si náš MovieZone Live Speciál o klasice s Jetem Li Fist of Legend. Jde o předělávku Leeho filmu Pěst plná hněvu. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace