Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Šílená noc je solidním vánočním masakrem


ikona
Spooner
david harbourprvní reakcesanta clausŠílená nocTommy WirkolaViolent night
Čeká nás sympatický nástupce Smrtonosné pasti, nebo akční zklamání?  

Vánoce se pomalu blíží, a tak nám už jednotlivá studia a zejména streamy servírují své kousky se sváteční tematikou. Nás ale v redakci v podstatě zajímá jen jeden – v trailerech správně ulítlá a nahláškovaná Šílená noc, v níž bude Santa Claus v podání Davida Harboura vraždit záporáky, kteří chtějí okrást jednu hodnou rodinku. Neotřelý kousek má pak na starosti Tommy Wirkola (netflixovka Cesta za smířením), jenž už stačil několikrát prokázat, že mu jdou ujeté blbiny od ruky. V redakci pak vánočním akčňákem, co se nebojí jít ve stopách Smrtonosné pasti, rozhodně nepohrdneme a na výsledek jsme hodně zvědaví. A první zahraniční recenze dávají tušit, že očekávání by mohla být naplněna.

Šílená noc, která vtrhne tento víkend do amerických kin, má na Rottenech hezkých 85 % kladných ohlasů s ratingem 6.6. Ten už sice míří trošku k průměru, u podobné žánrové (a hlavně přiznané) blbiny se asi o moc větší hodnocení zase očekávat nedalo. Novináři se většinou shodují, že snímek je opravdu brutální a zábavnou podívanou, která hezky kombinuje patálie Johna McClanea s nápaditostí Sám doma a přeslazenost vánoční klasiky Zázrak v New Yorku. Ano, je údajně velká konina, ovšem zcela přiznaná a všichni si tuhle zasněženou krvavou jízdu užívají. 

Wirkola opět hýří fajn nápady a David Harbour je coby vraždící a správně naštvaný Santa naprosto bezkonkurenční a podle předpokladu si krade celý film pro sebe. Najdou se pak ale samozřejmě i kritici, kteří si stěžují, že je to celé až příliš hloupé, akce je moc přepálená a mix eRkové akčňáku se sváteční rodinnou atmosférou nesedne každému. Většina ohlasů se však shodne v tom, že Šílená noc je v podstatě tím, čím chce být – správně pitomou a zábavnou akční oddechovkou. A víc asi ani nepotřebujeme.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace