Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Dvojka Na nože je jedním z nejzábavnějších filmů roku


ikona
Spooner
Benoit Blancdaniel craigedward nortonglass onionna noženetflixRian Johnson
Jak dopadl u zámořských kritiků další případ bizarního detektiva Benoit Blanca? 

Režisér Rian Johnson to u mnohých fanoušků neměl po osmé epizodě Star Wars snadné, podařilo se mu vykoupit ale hodně rychle. V hvězdně obsazené kriminálce Na nože nám naservíroval jednu z nejsvěžejších a nejnápaditějších žánrovek posledních let v čele s výstředním detektivem Benoit Blancem v podání Daniela Craiga, u něhož si člověk nebyl jistý, jestli je to totální idiot, nebo génius. A jelikož následoval solidní komerční úspěch, značky se za velké peníze ujal Netflix. Už na Vánoce nás tedy čeká druhý díl Na nože: Glass Onion, v němž se opět sejde řada známých jmen a bude se tu řešit vražda během večírku. Ještě před vánoční premiérou na streamu však Netflix vypouští snímek v USA do řady kin už nyní. Až tak zde očekávanému sequelu věří. A nadšené zámořské recenze ukazují, že zcela po právu.

Druhý díl Na nože má na Rottenech 94 % spokojených recenzí s velmi nadprůměrným ratingem 8.2, což je skóre takřka totožné s jedničkou (97 % a 8.3). O takřka stejných kvalitách pak vypovídají i samotné recenze, podle nichž se od minula naštěstí nic moc nezměnilo. Opět nás tedy čeká zatraceně chytrá, rafinovaná, nápaditá a taky nápaditá krimi jízda, v níž si Johnson výtečně hraje se samotným žánrem a po řemeslné a režijní stránce si je ještě jistější než posledně. Diváka pak čeká nejen správně propletená zápletka plná překvapení, ale také samozřejmě pořádná porce absurdit a povedeného humoru. I díky tomu je dvojka Na nože nezastavující jízdou od začátku do konce a podle mnohých kritiků se máme těšit na jeden z feel-good filmů roku. 

 

Daniel Craig si pak Blanca vychutnává ještě víc než posledně a ani ve zbytku přesně vybraného obsazení nenajdete jedinou slabinu. Zejména Edward Norton pak dělá mnohým radost. Najde se samozřejmě i pár nespokojených hlasů, podle nichž se jedná o klasický sequel, který je větší a vizuálně vypiplanější, ale pod povrchem skrývá slabší příběh i obsazení. A podle některých pak někteří skvělí herci bohužel nemají dostatek prostoru. Takových ohlasů ovšem moc není. Druhé Na nože se proto začíná čím dál víc profilovat jako netflixovská sázka na jistotu, kterou by si měl každý fanda jedničky užít.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace