Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Black Panther 2 na miliardu nedosáhne, dramata z kin brzy zmizí


ikona
Cival
black adamblack pantherblack panther 2black panther: wakanda foreverblack panther: wakanda nechť žijecarey mulliganďáblova kořistdcdwayne johnsonhororkevin feigemarvelmenusmilešoumen krokodýlthe rocktilltržbyúsměvvstupenka do ráje
Chodí se na něco jiného než komiksárny? 

Další z méně záživných víkendů letošního roku měl předem jasného vítěze: Druhý Black Panther si užívá nulové konkurence a při předvídatelném propadu o 63% přisypal z první pozice pořadí do kasičky 67 milionů dolarů. Není to špatné, ale pokud nová marvelovka nechytne zázračný švunk o Díkuvzdání, skončí stejně jako Doctor Strange 2 pod miliardou. Nijak daleko, ale jednoduše pod touhle libozvučnou metou.

 

Black Pantherovi určitě neprospívá monstrózní, skoro tříhodinová stopáž. Recenze sice jsou pozitivní, ale ne vyloženě extatické, což tuplem platí o reakcích diváků, takže to dlouhodobou výtěžnost taky extra nenastartuje. Prostě fajn komiksovka, ale žádný přelom. Proto diváci chodí do multiplexů tak nějak blockbusterově adekvátně. Půlmiliarda už hravě padla – do Wakandy přiteklo 287 milionů z Ameriky a 546 mega celosvětově. Takže jde o jeden z největších letošních zápisů. Ale do historických tabulek žádný zásadní příspěvek.

 

Uplynulý víkend ale znamenal hlavně další hřebíček do rakve uvádění ambicióznějších dramat pro dospělé publikum do kin. Poměrně nákladný snímek Když promluvila o kauze #meToo (rozpočet 30 milionů dolarů je fakt přestřel) totiž o víkendu utržilo z dvou tisícovek kin jen málo přes dva miliony. Solidní fiasko. Recenze sice chválí (87% pozitivních textů s ratingem 7,5 z 10), ale asi všichni už v předstihu cítili, že za takhle konvenčně pojatou látkou o poněkud oprýskaných událostech davy diváků nepoletí.

Nic moc je bohužel ale i uvedení mnohem více „fresh“ působícího kulinářského thrilleru Menu. Novinka Ralpha Fiennese a Anyi Taylor-Joy má prakticky stejně pozitivní recenze jako zmíněné Když promluvila, i tady se ale z víc jak tří tisícovek kin vytěžilo jen devět milionů. Do dvou let už budou všechny tyhle tituly chodit jen na stream. Tohle je prostě neudržitelný stav. Bohužel.

 

Diváky zvládla zlákat výrazněji s ohledem na nízké náklady jen nová křesťanská verbovačka The Chosen: Season 3. Je to paradox. Nevábně vyhlížející óda na Ježíška a božskou prozřetelnost si nahrabala osm mega, což je docela psychedelicky vysoký výsledek. Holt když kněz nakáže, hned ovečky berou kina útokem. Bez církve to jde ale ztěžka…

Pára už pomalu ale jistě dochází Black Adamovi. Komiksárna od DC sice překonala v Americe milník 150 mega a ve zbytku světa metu dvou kil, průběžných 366 milionů z kin všech zemí ale moc optimismem nenabíjí. Black Adam bude potřebovat pořádnou posilu, sám totiž dvojku pro kina asi nedostane.

 

Naopak si o sequel už celkem začíná koledovat romantická Vstupenka do ráje. Oldschoolová romantika s Georgem Clooneym a Julií Roberts se totiž už dostala na 160 melounů jen ze světových kin, takže se pohodově zaplatí. Ani bych se nedivil, kdyby oběma zúčastněným hvězdám (hvězdám zejména let minulých) přišlo víceméně obratem hned několik podobných žánrových nabídek.

Do desítky se vešly ještě kasovně rozpačitá rodinná spotřebka Šoumen krokodýl, hororová stálice podzimu Úsměv, která už překonala 215 mega celkově, nevýrazné vymítání Ďáblova kořist a novinka geniálního Martina McDonagha The Banshees of Inisherin s Colinem Farrellem a Brendanem Gleesonem s průběžnými sedmi miliony na kontě. Na ty se těším(e) převelice.

 

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden by měli do více kin expandovat Spielbergovi Fabelmanovi, vděčného prodlouženého víkendu okolo Díkuvzdání ale zkusí využít hlavně animák Divnosvět, novinka od tvůrců Dej mi své jméno Bones and All a letecké retro Devotion.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (35)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace