Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Druhý Black Panther vítězně zaútočil na česká kina, rekordy ale nehrozí


ikona
Thomas
black adamblack pantherhranice láskykinomaniakprinc mamánektržby
Jak si u nás vede návrat do Wakandy v porovnání s ostaními marvelovkami?  

Tomáš Vyskočil alias Thomas z webu Kinomaniak je odborník na tržby domácích filmů. A každý týden vám o nich bude psát na MovieZone.

Největší hollywoodský listopadový film dorazil, šťávu to českým kinům dodalo ale jen částečně. Druhý Black Panther startuje podobně jako v USA zhruba 10 % pod čísly prvního dílu, ovšem nutno přiznat, že na rozdíl od Hollywoodu byla tahle marvelovka u nás už tehdy brána jako velmi průměrný hit. Dvojka s podtitulem Wakanda nechť žije má tudíž zhruba 79 tisíc diváků od čtvrtka do neděle (a dalších 8 tisíc z předpremiér), na jedničku už tedy nyní ztrácí cca 10 tisíc.

Je to také nejslabší letošní marvelácký start, druhý Doctor Strange otevřel skoro za dvojnásobek (ale mohutný start jen zdvojapůlnásobil). Čtvrtý Thor otevřel sice se skromnějšími čísly, ale držel se déle než se čekalo a stal se historicky čtvrtým nej MCU filmem u nás se 463 tisíci diváky. Na taková čísla může druhý Black Panther rovnou zapomenout, čeká ho aktuálně hranice okolo 250 tisíc diváků, tedy jen o fous proklouzne do té lepší půlky filmů z MCU univerza.

Horší zprávou je, že nijak zvlášť nepohnul s návštěvností jako takovou a na filmy TOP 20 bylo vcelku zvědavo jen nějakých 172 tisíc diváků. Magická hranice 200 tisíc padla naposledy na začátku července, od té doby je to šedivý průměr. Black Panther sice vystřílel svého hlavního soupeře, protože Black Adam popadal o 70 % (a ještě stále nedal 100 tisíc diváků), ale v rámci aktuální blbé nálady nestrhl do kin ani diváky dalších filmů. 

Hlavní trojice novinek z minula – Princ Mamánek, Hranice lásky a Šoumen krokodýl – shodně klesla zhruba o třetinu, a protože ani jeden z nich nestartoval s nějakými závratnými čísly, mají hranici 100 tisíc diváků mezi úspěchem a zapomnění ještě dost daleko. Varování je to je to hlavně pro Prince Mamánka, který už tento týden dostane nového soupeře těžkého kalibru. Princezna zakletá v čase 2 si vyzkoušela o víkendu pár předpremiér a necelých 6 tisíc diváků ji vytáhlo až na 6. příčku víkendového žebříčku. O vítězství v dalších týdnech tak bude rozhodovat relativně malá část diváků.

Jiné starosti a radosti českých diváků tak způsobily, že ani stabilnější trvalky nemohly vyhlásit nějaký zajímavý úspěch. Klesá jak překvapivě úspěšný horor Úsměv (zatím 85 tisíc diváků), tak romantika Vstupenka do ráje (aktuálně 93 tisíc diváků) a nezabírají ve velkém už ani hity tipu Mimoni či Top Gun: Maverick, kteří jsou stále dost daleko od svých velkých milníků 700 resp 800 tisíc diváků. Vyhlásit konec už bude muset také Jan Žižka, který spadl až na 20. místo, ale hlavně se objevil minulý týden v mnoha zemích na Netflixu (ne u nás), takže už si k němu mohou ve velkém najít alternativní cestu i piráti.

Kompletní žebříček domácích tržeb zde.

Slavit tak může jen Hana Vagnerová, její jemná romantika Za vším hledej ženu magickou hranici 100 tisíc diváků právě pokořila, tvrdší drama Hranice lásky však bude rádo za polovičku. Kinaři tak teď budou muset spoléhat na blížící se prodloužený víkend a oficiální premiéru pohádky Princezna zakletá v čase 2, případně doplněné bláznivou českou komedií Grand Prix. Minimálně Princezna má silný potenciál a kralování Black Panthera tak může na víkendovém trůně skončit už velmi brzy.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (31)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace