Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Je libo trochu sci-fi po kanadsku?


ikona
imf
seriál
 

Máme tu pro vás hned šest kousků, svázaných do jedné minisérie. Příznivci Krajních mezí by měli nastražit uši, protože televizní stanice ABC pro ně připravila projekt nazvaný Masters of Science Fiction. Jedná se o adaptace šesti povídek od mistrů žánru a v hodinových dílech se objeví řada známých tváří - Malcolm McDowell, Terry O'Quinn (Lost), Clifton Collins, Jr., Sean Astin, James Cromwell nebo John Hurt. Producenti šli dokonce tak daleko, že každou epizodu uvede známý fyzik Stephen Hawking. A že jste to vy, tak trochu nahlédneme pod pokličku všech šesti epizod.

První z nich se jmenuje Clean Escape a vypráví o doktorce, která v postapokalyptické budoucnosti vyšetřuje opilého muže, který evidentně trpí selektivní ztrátou paměti. Jakmile se však doktorka o celou záležitost začne víc zajímat, zjistí, že informace ukryté v mužově paměti mohou mít zásadní důležitost pro osud celého lidstva.

Povídka Jerry Was a Man pochází z pera Roberta Heinleina (Hvězdná pěchota) a vypráví o sedmém nejbohatším manželském páru světa, který si domů pořídí poslední výkřik technologie - antropoida jménem Jerry. V útulném domě však mezi manželi ne vždy panuje přátelská nálada, což je něco, co Jerry odmítá pochopit.

Třetí epizoda má vše vysvětlující název The General Zapped an Angel a točí se kolem vojáků v Bagdádu, kteří sestřelí osobu, která sice připomíná člověka, ale dost možná pochází z úplně jiného světa.

Čtyřka dostala jméno Little Brother a přeneseme se v ní do fiktivní budoucnosti, kdy je spravedlnost prosazována stroji, což znamená, že soudy už se obejdou bez lidských soudců, kteří nejsou neomylní. Může však stroj s naprogramovaným kodexem spolehlivě rozlišit závažnost jednotlivých zločinů?

V návaznosti na tuto epizodu je tu pátý Watchbird (předloha od Roberta Sheckleyho), ve kterém společnost vyvine speciální droidy, kteří umí zabránit zločinům ještě předtím, než k nim dojde. Všechno funguje skvěle, než lidé zjistí, že absence tohoto "přirozeného" úbytku značne lomcuje s koloběhem života.

Šestá povídka se jmenuje The Discarded a konečně se v ní také podíváme do vesmíru, i když jenom na chvilku. Budeme sledovat osudy několika entit, které byly vyhoštěny ze svých planet. Potulují se vesmírem a pomalu se smiřují s tím, že zahynou ve vzduchoprázdnu, když náhle narazí na Zemi. Mohla by to být jejich naděje, ale na planetě se brzy ukazuje, co vlastně bylo důvodem jejich vyhoštění.

Šest zajímavých historek v projektu se slušným rozpočtem a pěkným obsazením. Název minisérie možná zní trochu nabubřele, na druhou stranu v případě úspěchu bychom se s ním mohli setkávat pravidelně. Takže si ho raději zapište za klobouk.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace